Őrületes, berobban az igazi tavasz: nézzétek, mit művel a héten az időjárásunk!

HelloVidék   
  Megosztom
Őrületes, berobban az igazi tavasz: nézzétek, mit művel a héten az időjárásunk!

Visszatér az enyhe, tavaszias időjárás a héten. A hőmérséklet lassan emelkedik, megszűnnek az éjszakai fagyok, és csütörtökön a déli, délkeleleti országrészben akár 21 Celisus-fok is lehet, majd ismét lehűlés kezdődik.

Az Időkép előrejelzése szerint húsvéthétfőn a Dunántúlon sok napsütésre számíthatunk, viszont a Dunától keletre gyakran megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és időnként elszórtan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Sokfelé élénk lökések kísérhetik az északias szelet. Délután 12 és 18 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Kedden egy hidegfront hatására a kezdeti napsütést követően nyugat-északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és délután, este több tájegységünkön is kialakulhat eső, zápor. Többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a nyugatira, majd északnyugatira forduló szelet. A legmelegebb órákban 14-18 fok valószínű.

Szerdán naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk, de csak keleten, északkeleten fordulhat elő eleinte kisebb eső, zápor. Keleten, északkeleten az északnyugati, nyugaton a délnyugtai szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Ismét 14 és 18 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Csütörtökön egy hullámzó hidegfront hatására a Dunántúlon többfelé elered az eső, záporok is lehetnek, délután már a középső tájakon is. Keleten, délkeleten viszont még hosszabb szűrt napos időszakok várhatók. A változó irányú szél helyenként megélénkül. A maximumok az ország északnyugati felén 9 és 15, délkeleti felén 16 és 21 fok között alakulnak. Pénteken szeles, többfelé csapadékos, a Dunántúlon kifejezetten hűvös időre készülhetünk.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

napsütés

tavasz