"Megszólalt" a svájci farkast lepuffantó "vadász": zavaros magyarázkodás látott napvilágot

HelloVidék   
  Megosztom
Megszólalt a svájci farkast lepuffantó vadász: zavaros magyarázkodás látott napvilágot

Napok óta téma a magyar sajtóban a svájci farkas története, akit végül valaki hazánkban lőtt le. Állítólag egy Facebook-posztban most vallott az ügyről a svájci farkas megölésével vádolt vadász. Meglepő dolgokat állít:lehet, hogy a svájci farkas él, nem lőtte le senki?

Napok óta nem hagyja nyugodni a magyar lakosságot a sajtóban "svájci farkas" néven emlegetett állat kilövése - de erről korábban a HelloVidék is írt. A fiatal egyed útját Svájctól egészen Magyarországig követték a természetvédők jeladó segítségével. Az M237 kódszámon nyilvántartott, 2021-ben született hím folyamatosan kelet felé haladt, feltűnt a budai agglomerációban, majd átúszta a Dunát és márciusban már a Bükkben csatangolt.

A KR Nemzeti Nyomozó Iroda természetkárosítás bűntette miatt eljárást is indított, azonban jelenleg még nem adtak bővebb tájékoztatást.

A vadász ellen sajtóértesülések szerint "természetkárosítás bűntette" miatt folyik nyomozás. Védett állatok elpusztítása esetén a következmény többféle lehet: természetvédelmi bírság, a tevékenység való eltiltás és akár börtönbüntetés is.

A Femcafe szerint a nyíregyházi vadász, akit az állat lelövésével gyanúsítanak elvileg a Vadászat EVO - Hagyományok és haladás, beszélgetések a tábortűznél portál Facebook-csoportjában, egy posztban vallott az ügyről; bár a poszt inkább egy anonim felhasználó trollkodásának tűnik, mint tényleges vallomásnak. Íme a poszt:

Tisztelt nyomozó hatóság! Az említett napon a xy vadásztársaság területén a zx biztonsági körzetbe írtam be vadászni. Valójában csak a vándormadarak vonulását kívántam megfigyelni mivel lelkes amatőr ornitológus vagyok, puskát csak azért vittem magammal, hogy ha esetleg szenvedő, beteg vagy sebzett vaddal találkoznék, meg tudjam váltani szenvedéseitől. A magaslesen ülve figyeltem fel egy szürke, kutyaszerű állatra amely egy furcsa nyakörvet viselt. Azt hittem, valakinek az elkóborolt szánhúzó kutyája lehet. Állatszerető emberként mindig van nálam egy zacskó prémium kutyatáp, elővettem a hátizsákomból, megzörgettem, a "kutya" azonnal elindult felém"

- kezdte vallomását, majd állítólag így folytatta:

Ahogy odaért, kiöntöttem egy maréknyit a kutyaeledelből amit ő hálás farkcsóválás közepette azonnal enni kezdett. Nagyon le volt soványodva szegény. Evés közben folyamatosan kapkodott a nyakán lévő fura nyakörvhöz a mancsával, szemmel láthatóan zavarta. Segíteni akartam neki, lecsatoltam a nyakörvet amit ő nem csak, hogy nyugodtan tűrt de miután levettem, hálásan megnyalogatta a kezemet. Elborzadva láttam, hogy a nyakörv alatt ki van sebesedve a nyaka. A nálam lévő elsősegélycsomagból betadint vettem elő és lefertőtlenítettem a sebet. A kutya, miután elfogyott az összes kutyatáp, egyszer csak megfordult és elszaladt. A nyakörvet el akartam juttatni az állatvédőkhöz, hogy megmutassam, mivel kínozzák szegény kutyákat, de mivel vér és genny szennyezte be, először le akartam mosni a Hernád folyóban

Sajnos ahogy előhajoltam, a telefonom a mellzsebemből beleesett a vízbe és ahogy utánakaptam, beleejtettem a folyóba a nyakörvet is, amit aztán a sodrás azonnal elvitt. Sem a nyakörv, sem a kutya további sorsáról nincs tudomásom. Ha tudtam volna, hogy egy szigorúan védett farkasról van szó, egy szelfit feltétlenül csináltam volna vele

- zárta gondolatait.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

svájci farkas

kilövés

vadász

farkas