Már virágzik a legdrágább hazai vadon élő orchidea: le ne tépd, horror bírság járhat érte!

HelloVidék   
  Megosztom
Már virágzik a legdrágább hazai vadon élő orchidea: le ne tépd, horror bírság járhat érte!

Szirmot bontott Európa egyik legnagyobb vadon élő orchideafaja, a boldogasszony papucsa – más néven rigópohár, Vénusz-sarucska, erdei papucskosbor, kisasszony papucsa, kakukvirág – Eger közelében - írja a Heol.hu.


 


 

Európa egyik legnagyobb vadon élő orchideafaja a boldogasszony papucsa, amelyet más néven rigópohárnak, Vénusz-sarucskának, erdei papucskosbornak, kisasszony papucsának vagy kakukkvirágnak is ismerhetünk.

Magyarországon hegy- és dombvidékeken terem. Eddig összesen 86 lelőhelyét regisztrálták, amelyből mára 29 maradt fenn. Elsősorban az Északi-középhegységre (azon belül elsősorban a Bükkre, kisebb mértékben a Tornai-karsztra, Cserhátra, Heves–Borsodi-dombságra) jellemző. A Fertő-tó mellékén és a Bakonyban szinte teljesen; a Mecsekben, a Zselicben, Belső-Somogyban, a Kőszegi-, Keszthelyi-, Budai-hegységben, Vértesben, Naszályon teljesen kipusztult. A faj egykor a Pécs környéki Mecseken is megtalálható volt, de a 19. század óta nem találták meg, valószínűleg kipusztul

- írja róla a Wikipédia.

Forrás: Kovács Attila/MTI

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orchidea

magyar

természetvédelem