Elképesztően sokan járnak tilosban a Balatonnál: figyelem, durva bírság járhat érte

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztően sokan járnak tilosban a Balatonnál: figyelem, durva bírság járhat érte

Orvhalászok legutóbb Zamárdiban buktak le, a rapsickodások csaknem fele a Balatonhoz köthető, s az elkövetők leggyakrabban tiltott módon vagy eszközzel, például gereblyézve, emelőhálóval vagy sorhoroggal fogják a halakat - írta a Sonline.hu.

Orvhalászok legutóbb Zamárdiban buktak le, a rapsickodások csaknem fele a Balatonhoz köthető, s az elkövetők leggyakrabban tiltott módon vagy eszközzel, például gereblyézve, emelőhálóval vagy sorhoroggal fogják a halakat. Somogyban 2021 óta közel egy tucat büntetőeljárás indult orvhalászat miatt – közölte Batta Zsolt Iván, az SMRFK sajtóreferense a Sonline.hu-val.

Engedély nélkül legutóbb május közepén horgásztak a tavunkon, s amikor halőrünket meglátták a fiatalok, abban a pillanatban hárman háromfelé szaladtak. – mondta Tormási István, a kisgyaláni Tógazda Horgászegyesület titkára a sonline.hu-nak.

Horgászbottal próbálkoztak a zsilip mellett, a befolyóároknál, de ezúttal lebuktak - tette hozzá a halőr.

Gál László, a kaposvári Húskombinát Horgászegyesület elnöke elrettentő példaként említette, hogy egy horgászt, aki akkor fogott pontyot, amikor nem lehetett, a fegyelmi bizottság fél évre eltiltotta.

Ahogy a Batta Zsolt Iván nyilatkozta a lapnak,

Az elkövetők leggyakrabban tiltott módon vagy eszközzel, például „gereblyézve”, emelőhálóval, sorhoroggal vagy szigonnyal fogják a halakat, ami azonban tilos és akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A balatoni vízirendészet hajós ellenőrzése a jeges időszak kezdetéig, december közepéig tart, azt követően a parti sávban kísérik figyelemmel a vízterületet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orvhalászok

balaton

halászat

horgászat