Átverés a köbön: bíróság elé került a pécsi zugnőgyógyász, aki vibrátorral vizsgálta a páciensét

MTI   
  Megosztom
Átverés a köbön: bíróság elé került a pécsi zugnőgyógyász, aki vibrátorral vizsgálta a páciensét

Két év - öt év pródaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt jogerősen kuruzslás és csalás miatt a Pécsi Járásbíróság egy férfit, aki hol nőgyógyásznak, hol ügyvédnek adta ki magát, és csaknem 12 millió forintot csalt ki egy internetes társkereső oldalon megismert férfitól.

A Pécsi Törvényszék a járásbíróság egy nappal korábban meghozott ítéletéről szerdán kiadott közleményében azt írta: az orvosi végzettséggel nem rendelkező vádlott 2021 őszén ismerkedett meg egy kozmetikusként dolgozó nővel, akihez - álnéven bejelentkezve, magát orvosnak kiadva - intim kezelésekre járt.

Amikor a nő egy kezelés alatt rosszul lett, a férfi felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, kezelni fogja, mondván: lehet, hogy nőgyógyászati problémája van.

A nő 2022 januárjában lakásában fogadta ügyfelét, aki "megvizsgálta" őt, ennek keretében kenetet is vett tőle egy pálcikával, valamint egy fecskendővel. Februárban már a férfi hívta saját lakására a nőt azzal az ürüggyel, hogy későn ér a városba, ne a "rendelőbe" menjen.

A vádlott ekkor a sértettet alsóruha nélkül ismét "megvizsgálta", a művelethez pedig vibrátort is használt, melyről azt állította, hogy orvosi műszer, majd közölte a sértettel, hogy cisztái vannak, és az internetről összeállított vizsgálati leletet küldött a nő e-mail-címére.

A sértett egy - vőlegényével gyermeket tervező - barátnőjének is beajánlotta a vádlottat, mint ismerős nőgyógyász orvost; a férfi az ő kezelését is elvállalta.

A másik nőt és vőlegényét a vádlott 2022. januárjában "vizsgálta meg": a pártól vizeletmintát, majd a férfitól ondómintát kért, nemi szervéről kenetet vett, majd további két alkalommal találkozott velük: egyszer azt állította, hogy a nőnek gombás fertőzése van, ezért intim mosakodót kell használnia, később pedig ismét - immár saját lakásán - "megvizsgálta" őket.

Egy másik bűncselekmény miatt is felelnie kellett a bíróság előtt a férfinak: 2021 szeptemberében internetes társkereső alkalmazáson keresztül megismert egy férfit, akitől 12 millió forintot csalt ki.

A férfinak álnéven, ügyvédként mutatkozott be, majd találkozott vele, és - jogtalan haszonszerzés céljából - több különböző személyiségprofilon keresztül, sorozatosan tévedésbe ejtette.

A vádhatóság korábbi közleményben ezt részletezték: a férfi azt állította, hogy felesége autóbalesetben meghalt, ő pedig beteg. Egy idő után másik fiktív néven vette fel a kapcsolatot a sértettel, akitől egy örökség ígéretével közel 12 millió forintot csalt ki 2021 novemberétől 2022 júniusáig. A vádlott hozzátartozói a sértettől kicsalt pénzösszeget a sértett bankszámlájára visszautalták, így a kár megtérült.

A csaló azt követően bukott le, hogy a korábban megvizsgált pár nő tagjának egy idő után furcsa lett a vádlott "orvosi" tevékenysége, ezért feljelentést tett - olvasható a vádhatóság korábbi közleményében.

A Pécsi Járásbíróság a vádlottat kuruzslás és folytatólagosan elkövetett csalás miatt - halmazati büntetésül - két év börtönre ítélte, a bíróság a szabadságvesztés büntetés végrehajtását öt évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rendőrség

rendőrségi eljárás