Leszakadt egy híd, a gerendái a folyóba hullottak: Gyula harmadfokú készültségben van

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Leszakadt egy  híd, a gerendái a folyóba hullottak: Gyula harmadfokú készültségben van

Pontszerű harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körösön, mert megrongálódott a román oldalon a gyulavarsándi híd, a gerendái a folyóba hullottak és elindultak Magyarország felé.

Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) június 8-án közölte: a Nagyváradi Vízügyi Igazgatóságtól szerdán este kapták az értesítést, hogy a román oldalon, a határszelvénytől körülbelül két kilométerre lévő

Mint írták, a korábbi években volt már példa, hogy ilyen alkalommal a sodródó gerendák, és az azokból kiálló vasak megrongálták a gyulai duzzasztóművet, ezért azonnal intézkedtek. A duzzasztómű tömlőjéből a vizet kiengedték, a fenékleürítő műtárgyat megnyitották és megszüntették a duzzasztást.

Fotó: Bujdosó Szabolcs/KÖVIZIG
Fotó: Bujdosó Szabolcs/KÖVIZIG

Ezzel egyidejűleg lezárták a gyulai tápzsilipet.

Az intézkedések idejére pontszerű harmadfokú készültséget rendeltek el a Fehér-Körös határszelvénnyel érintett őrjárásaira, illetve állandó 24 órás ügyeletet és figyelőszolgálatot szerveztek. A gyulai duzzasztónál és a gyulavári híd alatti kárelhárítási helyen egy-egy fénytornyot telepítettek és az éjszaka be is üzemelték azokat.

Jelenleg a partról és a vízről is figyelik az esetlegesen érkező híddarabokat, és kiterelik azokat a Fehér-Körös partjára

– olvasható a közleményben.

Fotó, címlapfotó: Bujdosó Szabolcs/KÖVIZIG

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

híd

hídfelújítás

fehér-kőrös