Nagyon kevés halat esznek a magyarok, azt is csak karácsonykor

MTI   
  Megosztom
Nagyon kevés halat esznek a magyarok, azt is csak karácsonykor

Európai összehasonlításban továbbra is kevés halat fogyaszt a magyar lakosság, annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban megkétszereződött a fogyasztás - tudta meg hétfői száma szerint a Népszava Németh Istvántól, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnökétől. Az éves mennyiség egyharmadát karácsonykor vásárolják meg.

Egy magyar állampolgár évente átlagosan 6-6,5 kilogramm édesvízi és tengeri halat, rákot, kagylót és egyéb tenger gyümölcseit fogyaszt, szemben a 18-22 kilós európai átlaggal. Ebből is mindössze 1-1,6 kilogramm a hazai tógazdaságokból származó hal.

Németh István hozzátette, hogy a vizek szennyezettsége miatt a tengeri halakban egyre több az emberi szervezetre káros anyag, ellentétben a halastaviakkal, ezért is tanácsosabb lenne több magyar halat enni.

Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója azt mondta a lapnak, hogy ha a gyógyszerekre költött összeg 10 százalékát halvásárlásra fordítanánk, 20 százalékkal kevesebbet kellene költenünk gyógyszerekre.

A karácsonykor értékesített halak 65-70 százaléka ponty - derül ki a cikkből.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

halfogyasztás

hal

karácsony