Új gasztronómiai irányzat: növelnék a nyúlfogyasztást Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Új gasztronómiai irányzat: növelnék a nyúlfogyasztást Magyarországon

A nyúlhús ízletes és egészséges, alacsony koleszterintartalmú, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, éppen ezért kiváló állati fehérjeforrás, mondta Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár a IX. Országos Nyúlkiállításon, Mosonmagyaróváron.

Az államtitkár szerint a nyúlhús nem csupán a boltok polcairól származhat, mivel a nyúl könnyen tartható gazdasági állat, így otthoni körülmények között is lehet egészséges, tökéletes fehérjeforrást jelentő nyúlhúst előállítani, derült ki az Agrárminisztérium közleményéből.

A hazai gasztronómiában még nem túl elterjedt a nyúlhús és a nyúl belsőség, ezért a kormány promóciós, kóstoltatási és gasztronómiai kampányokat indított a hazai nyúlhús-fogyasztás növelésére. A cél az idei (fejenkénti 20 dekagrammos) fogyasztás legalább 50 dekagrammosra növelése. A kampány segít a nyúltenyésztőknek és –tartóknak, és támogatást ad a tenyész-növendék nyulak beállításához, vagy a vakcinázás költségeinek csökkentéséhez.

Külön kihívást jelent a hobbinyúl-tartóknak a küllem és a termelési tulajdonságok összehangolása, hiszen a mosonmagyaróvárihoz hasonló kiállításokon az is megmérettetik, hogy sikerül-e a sztenderdekhez igazodó, a szemnek is tetszetős állatokat tenyészteni.

A IX. Országos Nyúlkiállítás méltó kereteket jelent a hazai és külföldi nyúltenyésztők számára kedvenceik bemutatására, a magyar nyúltenyésztés népszerűsítésére – nyilatkozta Feldman Zsolt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nyúl

állattenyésztés

állattartás

agrárminisztérium

mosonmagyaróvár