Sehol egy szőlőültetvény, mégis csúcsminőségű borai vannak Debrecennek

MTI   
  Megosztom
Sehol egy szőlőültetvény, mégis csúcsminőségű borai vannak Debrecennek

Rekordszámú vörös- és fehérbort, valamint pezsgőt neveztek az idei Debrecen város bora versenyre - jelezte a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere csütörtökön, a város idei borait bemutató sajtótájékoztatón.

Papp László elmondta: három kategóriában - fehér- és vörösbor, illetve pezsgő - 15 borvidék 67 pincészet 126 bora versengett azért, hogy egy évig viselhesse palackján a Debrecen város bora címkét.

Évről évre nő a résztvevők érdeklődése a verseny iránt és egyre jobb minőségű borok kerülnek az úgynevezett "vakkóstolással" pontozó zsűritagok asztalára - tette hozzá a polgármester, majd bejelentette: 2019-ben a város fehérbora címet a mádi Demetervin pincészet 2017-es évjáratú Délceg nevű furmint és hárslevelű házasítású bora nyerte el.

Debrecen idei vörösbora a szekszárdi Vida Péter pincészetének 2016-os évjáratú Ölelés nevű merlot bora lesz, míg a város pezsgője címet egy évig a Sauska Tokaj Kft. Brut száraz furmint, hárslevelű, chardonnay fehér pezsgője viselheti.

A győztes borászok szombaton a város bálján vehetik át az elismerésüket és ott szolgálják fel első alkalommal a díjazott borokat, amelyekből ezer-ezer palack, illetve 600 pezsgő készül, s helyi éttermek itallapjaira is rákerül - mondta el a polgármester.

A sajtótájékoztatón Papp László arról is beszélt, hogy Debrecennek szoros a kapcsolata a tokaji borvidékkel. Mádon működik a Debreceni Egyetem (DE) kutatóközpontja, de a városi önkormányzat is vett egy ingatlant Mád központjában, amit turisztikai célokra fognak a jövőben hasznosítani.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

borászat

pezsgő

fehér

vörös

debrecen