Megújult a borcsalád: bicikliző vidrák népszerűsítik az új kollekciót

HelloVidék   
  Megosztom
Megújult a borcsalád: bicikliző vidrák népszerűsítik az új kollekciót

Az Etyek-Budai borvidék kincsének is nevezett Velence ötösfogat címkéje új irányt vett: a fiatalos lendületet és vidámságot sugalló vidrával hódítja meg a fogyasztókat, mely a térség állatvilágának egyik kiemelt szereplője.

Az európai vidra egész kontinensünkön veszélyeztetett faj, több nyugat-európai országban, illetve egyes jellemző élőhelyén ki is pusztult. Magyarországon kiemelkedően sok vidra él Európa más országaihoz viszonyítva, elsősorban a Dél-Dunántúl halastavainál – ezért is nevezik hazánkat vidranagyhatalomnak.

A nagyszámú magyarországi jelenlét annak köszönhető, hogy nálunk több természetközeli vizes élőhely maradt fenn, illetve hogy a folyó- és állóvizeink elegendő táplálékot biztosítanak a vidrák számára.

A bicikliző vidrák imádják a bodzás, virágos illatokat és a citrusos, intenzív, kedves ízeket. A sportos vidráknak és Neked készítettük ezt a kellemes Cserszegi Fűszerest

- olvasható az egyik palackon.

Ehhez hasonló kedves üzeneteket tartalmaznak a Velence-kollekcióba tartozó Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Zöldveltelini, Velence Cuvée és Rosé Cuvée megújult címkéi, melyek közül mindegyike más-más vidrás illusztrációt és kísérőszöveget kapott.

A borkultúra fellendítése az Etyek-Budai régióban

Dobos Ferenc főborásznak, a Velencei-tó Körzeti Hegyközség elnökének elmondása szerint a velencei régió sokáig ismeretlen terület volt szőlő- és bortermelés szempontjából.

Pedig a Velencei-tó közelségének köszönhetően kedvező adottságokkal rendelkezik: a móri borvidék felől áramló hűvösebb fuvallatoknak köszönhetően a borok elengedhetetlen kellékei, a savak nem égnek el.

A borkultúra fellendítését szolgálja az is, hogy nemrégiben tizenöt idegenforgalmi tájékoztató táblát állítottak a Velencei-tó körüli közutak bevezető szakaszaira.

A táblákon „Etyek-Budai borvidék – Velencei-tó körzeti hegyközség” felirat hirdeti az észak-dunántúli borrégió legkeletibb borvidékének déli hegyközségét, jelentősen növelve ezzel a térség turisztikai desztinációs értékét.

A Budapesttől fél órányi autóútra fekvő borfalut, Etyeket Budapest szőlőskertjének is nevezik. Bár az Etyek-Budai a legfiatalabb borvidék Magyarországon, az évszázados szőlőkultúrája és karakteres, savas borai hamar híressé tették.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

etyek

etyek-budai borvidék

borvidék

vidra

velence

borcsalád