Megújult a borcsalád: bicikliző vidrák népszerűsítik az új kollekciót

HelloVidék   
  Megosztom
Megújult a borcsalád: bicikliző vidrák népszerűsítik az új kollekciót

Az Etyek-Budai borvidék kincsének is nevezett Velence ötösfogat címkéje új irányt vett: a fiatalos lendületet és vidámságot sugalló vidrával hódítja meg a fogyasztókat, mely a térség állatvilágának egyik kiemelt szereplője.

Az európai vidra egész kontinensünkön veszélyeztetett faj, több nyugat-európai országban, illetve egyes jellemző élőhelyén ki is pusztult. Magyarországon kiemelkedően sok vidra él Európa más országaihoz viszonyítva, elsősorban a Dél-Dunántúl halastavainál – ezért is nevezik hazánkat vidranagyhatalomnak.

A nagyszámú magyarországi jelenlét annak köszönhető, hogy nálunk több természetközeli vizes élőhely maradt fenn, illetve hogy a folyó- és állóvizeink elegendő táplálékot biztosítanak a vidrák számára.

A bicikliző vidrák imádják a bodzás, virágos illatokat és a citrusos, intenzív, kedves ízeket. A sportos vidráknak és Neked készítettük ezt a kellemes Cserszegi Fűszerest

- olvasható az egyik palackon.

Ehhez hasonló kedves üzeneteket tartalmaznak a Velence-kollekcióba tartozó Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Zöldveltelini, Velence Cuvée és Rosé Cuvée megújult címkéi, melyek közül mindegyike más-más vidrás illusztrációt és kísérőszöveget kapott.

A borkultúra fellendítése az Etyek-Budai régióban

Dobos Ferenc főborásznak, a Velencei-tó Körzeti Hegyközség elnökének elmondása szerint a velencei régió sokáig ismeretlen terület volt szőlő- és bortermelés szempontjából.

Pedig a Velencei-tó közelségének köszönhetően kedvező adottságokkal rendelkezik: a móri borvidék felől áramló hűvösebb fuvallatoknak köszönhetően a borok elengedhetetlen kellékei, a savak nem égnek el.

A borkultúra fellendítését szolgálja az is, hogy nemrégiben tizenöt idegenforgalmi tájékoztató táblát állítottak a Velencei-tó körüli közutak bevezető szakaszaira.

A táblákon „Etyek-Budai borvidék – Velencei-tó körzeti hegyközség” felirat hirdeti az észak-dunántúli borrégió legkeletibb borvidékének déli hegyközségét, jelentősen növelve ezzel a térség turisztikai desztinációs értékét.

A Budapesttől fél órányi autóútra fekvő borfalut, Etyeket Budapest szőlőskertjének is nevezik. Bár az Etyek-Budai a legfiatalabb borvidék Magyarországon, az évszázados szőlőkultúrája és karakteres, savas borai hamar híressé tették.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

etyek

etyek-budai borvidék

borvidék

vidra

velence

borcsalád