Sonkából nem lesz hiány: húsvéti termékdömping várható a boltokban

HelloVidék   
  Megosztom
Sonkából nem lesz hiány: húsvéti termékdömping várható a boltokban

Kedvelt sikertermékekkel és szezonális újdonságokkal egyaránt készül az áruházlánc a nagy tavaszi ünnepre. A frissen sütött pékáruk és a minőségi csokoládék mellett a változatos húsáruk zömét magyar partnerek szállítják, valamint nagy mennyiségben kerül a polcokra a Regnum húsüzem népszerű kötözött lapockája is.

Húsvétkor hozzávetőleg 30 százalékkal megnő az átlagos vásárlói kosár értéke. Az ünnepi időszakban többen és többet vásárolnak, a karácsonyhoz hasonló nagyságú forgalom tapasztalható az üzletekben.

A friss áruk tekintetében nagyjából egy, az egyéb tartós élelmiszereket illetően húsvét előtt két-három héttel korábban indul a bevásárlás. A SPAR erre való tekintettel az ilyenkor jellemzően keresett termékek – tojások, sonkák, kalácsfélék, édességek és primőr zöldségek – széles választékát kínálja.

Az áruházlánc különleges termékkínálattal is készül a húsvétot megelőző hetekben, amelyet a SPAR Ínyenc katalógus foglal magába.

Ebben számos új termék található, de az elmúlt évek sikertermékeiről sem feledkeztünk meg. Az elfoglaltságuk miatt az utolsó napokban bevásárlók asztalára is így a legjobb minőségű áruk kerülhetnek, hogy a családi ünnep tökéletes legyen

– mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A húsvét elmaradhatatlan finomsága a sonka. Mint az előző években, idén is szélesebb ünnepi szezonválasztékkal várja a SPAR a vásárlókat. Az idény kezdetétől 19 különféle, az ünnephez illő alkalmi füstölt termékkel bővítik az alapválasztékban fellelhető termékek körét a cég, amelyek között a klasszikus érlelési és füstölési eljárással előállított áruktól kezdve a füstölt csirke- és pulykatermékekig sok minden megtalálható.

A vállalat a vevők igényeit követve évről-évre minőségben is fejleszti a termékpalettát, megtartva a már jól bevált és kedvelt ínyencségeket. Az ideiglenesen választékba kerülő termékekkel együtt így több mint 40 különféle füstölt termékből válogathatnak a vásárlók.

Ezek között idén is előkelő helyet kap a Regnum húsüzem által gyártott, nagy népszerűségnek örvendő SPAR kötözött lapocka (sonka), melyből ebben az évben is több mint 200 tonnával készül a Regnum húsüzem és az üzlethálózat.

A SPAR hazai árukat előnyben részesítő üzletpolitikája nyilvánul meg abban is, hogy szinte 100 százalékban magyar termelők, gazdák, családi vállalkozások húsáruival találkozhatnak a vásárlók a polcokon és a pultokban.

A pékáruk tekintetében a húsvéti ünnep elsősorban a kalácsok és a fehér kenyerek látványos forgalmi növekedését eredményezi. A vásárlók ilyenkor a családi összejövetelek miatt szívesebben választják a nagyobb, 1 kilogrammos kiszerelést.

Régiónként, a helyi hagyományok és szokások szerint eltérő igények mutatkoznak: egyes helyeken a foszlós, máshol a fonott kalács a kelendőbb, de akad olyan is, ahol a sós kalács a kedvenc. A fehér kenyerek között a kovászosak, és a hosszabban eltarthatóak fogynak jobban, közülük a vekni- és cipóformák egyaránt keresettek.

Országosan több regionális pékség is gondoskodik arról, hogy ilyenkor több friss kenyér és kalács érkezzen az üzletekbe. Az előre csomagolt, szeletelt fehér kenyeret is előszeretettel választják, különösen a kovászos kenyeret teszik sokan a kosarukba.

Húsvét közeledtével a süteményeket és a tortákat illetően évek óta érződik, hogy a vásárlók érdeklődése a saját készítés helyett a késztermékek vagy a könnyen és gyorsan elkészíthető sütemények irányába tolódik el. Tortabevonóknál pedig a magasabb minőségű, nagyobb kakaótartalmú termékeket keresik a vevők.

Általánosságban is elmondható, hogy az utóbbi években a magasabb minőségű termékek iránt mutatkozik nagyobb kereslet, ami a szezonális édességekre hatványozottan igaz. Kedveltek a minőségi csokoládényuszik és tojások, a húsvét sztárjának azonban egyértelműen a Kinder tojás számít. Az ünnep idején a szezonális csokik mellett az egész évben kapható édességtermékek forgalma is több mint 20 százalékkal növekszik.

A SPAR tapasztalatai szerint húsvét hetében akár 50 százalékkal megnőhet a forgalom egy átlagos héthez képest, attól is függően, hogy melyik hónapra, a hónapon belül pedig annak elejére vagy végére esik az ünnep.

Az év ezen időszakában a vevők átlagosan pár ezer forinttól akár több 10 ezer forintig költenek az ünnepi bevásárlásra, de összességében minden háztartásban többet fordítanak az élelmiszerekre, mint más periódusban.

A vállalat ezért is a tavaszi ünnepre speciális, húsvéti választékot kínáló szórólapokkal és egyedi, figyelemfelkeltő, ünnepi motívumokkal díszített áruházi kihelyezésekkel készül. Az áruházlánc az előző évhez hasonlóan a vásárlói igények alapján határozza meg az ünnepi nyitvatartását idén is, ahol szükséges, meghosszabbított időben fogadják a vevőket csütörtökön és szombaton.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

spar

bevásárlás

húsvét

sonka

tojás