A húsvéti asztal különlegessége: ezt érdemes megkóstolni

MTI   
  Megosztom
A húsvéti asztal különlegessége: ezt érdemes megkóstolni

A legtöbb családnál a húsvéti hagyományhoz hozzátartozik a hús, a tojás és a kalács fogyasztása, hiszen már az ünnep neve is a böjt végét jelzi. Nagyszüleinknél a húsvéti főfogás a disznóból készült sonkát jelentette, azonban ma már egyre népszerűbb a pulykahúsból készült főtt-füstölt sonka.

Sok előnye van a pulykahúsnak, ezért érdemes minél többet fogyasztani belőle. Azért jó alternatíva, mert füstölt változatában ugyanolyan ízletes fogás, mint a disznóból készült sonka, viszont szervezetünknek sokkal kedvezőbb.

A pulyka húsa könnyed, egészséges választás a nagy lakomák idején. Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több a tudatos fogyasztó, aki az egészséges, klasszikus receptúra alapján készített termékeket keresi, és szívesen áldoz a minőségi, akár prémiumkategóriás húsfélékre. Azt tanácsoljuk, hogy mindenképpen magyar gyártótól, minél magasabb hústartalmú, kevés hozzáadott adalékanyagot tartalmazó sonkát válasszon a vásárló!

- mondja Garai András, a Gallicoop marketingvezetője. Kiemelte azt is, hogy a gyerekek számára is ideális, hisz ők ösztönösen kerülik a nehéz fogásokat, ezért sokkal szívesebben fogyasztják a pulykasonkát. Ha nincs kedvünk mindenkinek mást főzni, válasszuk a szárnyasokat! Egy hagyományos sertéssonka több kilós, amelyet a család Húsvét után is több hétig fogyaszt, ellenben a pulykasonka egy kilogrammos kiszerelés miatt gazdaságosabban beosztható.

Változatos praktikák

A gasztroforradalom jelentős hozadéka, hogy egyre többen mernek kísérletezni a konyhában. A megszokott főtt és füstölt sonka helyett válasszunk mást: A cég szakértőinek nem titkolt célja, hogy egyre több emberrel ismertessék meg az egészséges, minőségi alternatívát kínáló pulykasonkát. Választhatjuk például a füstölt-főtt pulyka alsó- és felsőcombot, vagy a főtt-füstölt pulykamellet, de kimondottan a húsvéti szezonra főtt-füstölt, kötözött pulykacombsonkával is találkozunk a boltok polcain. Ha kedveljük a különleges ízvilágot, akkor érdemes kipróbálni, hogy a szobahőmérsékletű pulyka alsó-, felsőcombot forró sütőben lepirítjuk, amelyből így egy különlegesen zamatos, ízes főételt készíthetünk. Ez az elkészítési forma a Távol-Keleten nagyon népszerű.

A legegyszerűbb megoldás

Húsvét előtt a legnépszerűbb termékeik a kötözött pulykasonka és a pácolt, füstölt-főtt alsó-, felsőcomb. A pácolás és a valódi füstölés mellett meg is fő a sonka, tehát a hibátlan ízélmény mellett azonnal fogyasztható termékek. A tapasztalat azt mutatja, hogy az egy kilogramm alatti termékek a legkelendőbbek, ezeket könnyen és szépen lehet szeletelni, ezt a pulykasonkák általános mérete könnyen biztosítja.

Címke kisokos

Vásárláskor érdemes alaposan tanulmányozni a jelöléseket. Érdemes figyelni, hogy hagyományos pácolással, vagy gyorspácolással készült-e a termék, valamint, hogy a jelölésen a „füstölt” vagy a „füstölt ízű” kifejezés szerepel-e. Utóbbinál ugyanis mesterséges füstaromát juttatnak a húskészítménybe. Pulykasonkák esetén keressük a Magyar Termék védjegyet! Az így megjelölt termékek szigorú minőségellenőrzésen esnek át, kizárólag magyar farmokon, magyar takarmánnyal nevelt baromfiból készülnek, a végtermék minden alapanyag magyar. A Magyar Termék védjegy magas élelmiszerbiztonsági garanciát ad a tudatos fogyasztóknak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gasztronómia

húsvét

hús

pulyka

pulykasült