Fesztiválon debütálnak a magyar tájegység ízei: ezeket lehet megkóstolni

MTI   
  Megosztom
Fesztiválon debütálnak a magyar tájegység ízei: ezeket lehet megkóstolni

A tájegység hagyományos ételeit és azok újszerű elkészítési módját mutatják be az első Village Food Fesztiválon május 18-án Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban.

A fesztiválprogram arra a kérdésre ad választ, hogy az eredeti alapanyag felhasználásával, az eredeti ízvilág megtartása mellett milyen módon lehet korszerűbbé tenni a göcseji konyha hagyományos ételeit - közölte a programismertető sajtótájékoztatón Varjú András falumúzeumi osztályvezető.

A falumúzeum portáin a tradicionális göcseji ételek eredeti és újszerű technológiával készült, változatosabb formáját is megkóstolhatják a látogatók

- mondta Miszori József, a fesztivál szakmai vezetője. Az eredeti kolbászos bableves mellett ott lesz majd a "kicsit könnyített", korszerűsített krémleves változat is. A dödölle készítésekor a fehérliszt arányán változtatnak, a prószába kukorica kerül. A teljeskiőrlésű lisztből sütött lepényt aszalt és erdeigyümölcsökkel kínálják, a hagyományos túros, tökös-mákos rétesek helyett savanyú káposztával és hússal, valamint kelkáposztás gombával töltött változat is az asztalra kerül.

  Megosztom

hellovidék

göcsej

gasztronómia

village food fesztivál

fesztivál

göcseji falumúzeum

zalaegerszeg

dödölle

prósza

lepény

rétes