Ne hagyd ki: Debrecenbe költözik a magyar csúcsgasztronómia

MTI   
  Megosztom
Ne hagyd ki: Debrecenbe költözik a magyar csúcsgasztronómia

Több mint huszonöt kiállító, köztük éttermek, cukrászdák, kistermelők mutatkoznak be a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet július 14. és 16. között rendeznek meg a Nagyerdőben, a Békás-tó partján - hangzott el a gasztronómiai eseményt beharangozó debreceni sajtótájékoztatón.

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, hogy a fesztivál iránt évről évre nagyobb az érdeklődés, már nemcsak a város lakosai keresik fel a rendezvényt, hanem a régióból és az ország más vidékeiről is egyre többen érkeznek Debrecenbe.

Hozzátette, hogy a céljuk az, hogy a fesztivál idővel a régió legjelentősebb gasztronómiai eseménye legyen. A Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvánnyal és a Debreceni Szakképzési Központtal közösen a város elindítja a Debrecziner Gourmet Akadémiát, amelynek kurzusain a fiatalok neves szakemberektől tanulhatják az igényes gasztronómia alapjait - mondta a polgármester.

Balogh Károly, a Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvány kuratóriumi tagja arról beszélt, hogy a gasztronómia iránt érdeklődő fiatalok képzése kedvező fogadtatásra talált a szakma képviselőinek körében, ezt bizonyítja az is, hogy a fesztiválon bemutatkozó valamennyi étterem pénzzel is támogatja az akadémia elindítását.

Az ételek mellett széles italkínálattal és koncertekkel várják a vendégeket. Idén is átadják majd a tavaly hagyományteremtő szándékkal elindított Debrecziner Gourmet-díjat, amelyet a közönség szavazata alapján legjobbnak ítélt étterem kap meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gasztro

gasztronómia

debrecen

debrecziner gourmet fesztivál

program

fesztivál

gourmet

street food

étterem

cukrászda