Megvan az év fagyija: ezt értékelték a legjobbra Szombathelyen

HelloVidék   
  Megosztom
Megvan az év fagyija: ezt értékelték a legjobbra Szombathelyen

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2019-ben ismét megrendezte a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt, ezúttal Szombathely Fő tere adott helyt a rendezvénynek. A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt - írja a szombathely.hu.

Ahogy a portál írta, a verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.

A verseny szakmai elismertsége mellett cél a társadalmi ismertsége növelése is, ezért az ipartestület tovább erősítette a verseny „fesztivál” jellegét. A versenyt számos szakmai és lakossági program (különleges fagylalt bemutatók, show műsor, vetélkedők, koncert) kísérte. Kóstolhatók voltak a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjai is.

Az Év Fagylaltja versenyre idén 56 fagylalt nevezett. Idén kötelező íz nem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. Az Év Fagylaltja verseny fagylaltjait négy kategóriában tizenhárom fős szakmai és Közönség zsűri pontozta.

Versenyeredmények:

„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

Ebbe a kategóriába olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek.

Aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese:

Il Re Del Piemonte – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)

Ezüstérem:

Sós pisztácia madártej- ricotta mangóval – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)

Bronzérem:

Meggyes crema krokkanttal – Kurucz Kinga (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)

„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

Arany:

Liberte – Vladucz Péter (Chef Market Zrt. – Budapest)

Ezüst:

Handcrafted Pisztácia Tejjégkrém – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe)

Bronz:

Argentin Karamellás Keksz – Horváth Mónika (Békás Kft. /Pernigotti/ - Budapest)

Mentes kategóriák:

„I./M.” (mentes) kategória: cukrászdák, fagylaltozók versenye

Arany:

Illatos birs feketeribizlivel – Pokoraczki Ágnes (Bahama Kézműves Fagyizó – Újfehértó)

Ezüst:

Frutta al Cioccolato – Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)

Bronz:

Meggyes diós mák – Eszenyi Ferenc (Matifou Fagyizó – Debrecen)

„C/M” (mentes) kategória:

Arany:

Pisztácia parajd fűszerével – Gangel András (m-Gel Hungary Kft. – Budapest)

Ezüst:

Copa KiBana – Luca Marogna (Pregel Magyarország Kft. – Budapest)

Bronz:

Laktózmentes Cold Brew Coffee – Horváth Edvárd (Gelato Italiano Kft. – Környe)

Kézműves Fagylalt Nívódíj győztese:

Wilheim Dávid (DaCrema Fagyizó – Nagyrécse)

Közönségdíjas:

Rozmaringos fehércsokis vilmoskörte – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

év fagyija

fagylalt

szombathely

cukrászda

magyar cukrász iparosok országos ipartestülete