Elkészült: így néz ki az egri borvidék egységes borospalackja

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Elkészült: így néz ki az egri borvidék egységes borospalackja

Alig egy évvel a szándék bejelentését követően elkészültek az Egri borvidék egyedi palackjának első mintapéldányai - közölte a témában tartott sajtótájékoztatón az Egri Borműhely elnöke a hevesi megyeszékhelyen.

Soltész Gergő kiemelte: a végeredmény reményeik szerint minden tekintetben méltó lesz az egri borvidékhez és annak hagyományaihoz. Elmondta: a palack formáját egy 1930-as évekből származó elődje ihlette, annak kis mértékű újragondolásával, az Orosházi Üveggyár közreműködésével készült el az új produktum. A tervezésnél szempont volt az egyediség, a külalak mellett az 1552-es évszám, az egri várvédők diadalának dátuma is szerepel a palackon.

A kezdeményező Nyitrai Zsolt, a város és térsége országgyűlési képviselője felidézte: az ötletgazdák a helyi szőlészek és borászok voltak évekkel ezelőtt, ám a megvalósítás a kezdeti lendület után egy időre megtorpant. Végül a tavalyi Bikavér-ünnepen fogalmazódott meg újra az elhatározás, hogy az Egerben és környékén készülő csúcsborok a minőségükhöz illő, bel- és külföldön egyaránt összetéveszthetetlen palackban kerüljenek a fogyasztók asztalára.

A palack terve példaértékű összefogás eredményeként, az Egri borműhely szervezésében, az érintett borászok javaslatára és közös döntésük alapján készült el - tette hozzá, megjegyezve: az új palack hazai és nemzetközi szinten is komoly előrelépés a borvidék számára és inspirációt jelent a borászoknak is.

Gál Tibor egri borász szerint az új palack az egri bor mint márkanév erősítésére szolgál.

Címlapkép: MTI/Komka Péter

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

bor

szőlő

borospalack

egri borvidék