Te is vettél ilyen palackos vizet? Meg ne idd, veszélyes lehet!

Index   
  Megosztom
Te is vettél ilyen palackos vizet? Meg ne idd, veszélyes lehet!

Laborba küldte az Index a frissen piacra dobott palackozott pi-vizet: arra voltak kíváncsiak, hogy kimutatható-e benne bármilyen különbség a sima csapvízzel szemben. Az eredmény megdöbbentő.

A cikk szerint a nemrég piacra dobott Elixina laboratóriumi vizsgálata még a labortesztet végző szakembereket is megdöbbentette: Klebsiella oxytocát, egy potenciálisan veszélyes kórokozó baktériumot találtak benne, amely szélsőséges esetben antibiotikum-rezisztenssé válhat, vérzéses vastagbélgyulladást, sőt szepszist és halált is okozhat.

Az eredményekkel kapcsolatban a hírportál megkereste a termék forgalmazóit az Elixina.hu honlapon található egyetlen elérhetőségen. Többek között kíváncsiak voltak arra, mi a cég áláspontja a vizsgálati eredményekkel kapcsolatban; de kértek tájékoztatás az alkalmazott minőségbiztosítási standardokról is. A cikk megjelenéséig azonban nem érkezett válasz a forgalmazótól.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pi-víz

víz

ásványvíz

baktérium

fertőzés

elixina

klebsiella oxytocát

baktériumfertőzés

laborteszt