Tényleg veszélyes ez a palackos víz? Megszólalt a magyar gyártó

HelloVidék   
  Megosztom
Tényleg veszélyes ez a palackos víz? Megszólalt a magyar gyártó

Egy független vizsgálati eredmény szerint egy potenciálisan veszélyes kórokozó baktériumot találtak a nemrég piacra dobott Elixiana palackozott pi-vízben. A gyártó szerint ilyen nem fordulhat elő. "Az Elixina PI Víz megbízható és folyamatos ellenőrzés alatt áll. Nem kerülhet kereskedelmi forgalomba olyan termék, ami a szigorú minőségi szabályoknak nem felel meg" - reagált a gyártó a nemrég publikált laborteszt aggasztó eredményeire.

Tegnap, "Te is vettél ilyen palackos vizet? Meg ne idd, veszélyes lehet!" című cikkünkben számoltunk be arról, hogy az Index megrendelésére készült laboratóriumi vizsgálat során Klebsiella oxytocát, egy potenciálisan veszélyes kórokozó baktériumot találtak a nemrég piacra dobott Elixiana palackozott pi-vízben. A labortesztet végző szakembereket is megdöbbentette: ez a baktérium ugyanis

Cikkünk megjelenése után, "Az Elixina vezetősége" (bárkik is legyenek, a konkrét cégnév sem derül ki ugyanis a "hivatalos" tájékoztatóból), közleményt juttatott el a Pénzcentrum szerkesztőségének. Ebben kitérnek a vizsgálati eredményekre, de kitérnek az alkalmazott minőségbiztosítási standardokra is. Az Alábbiakban ezeket, pontokba szedve vágatlanul közöljük:

  • "Az Elixina Pi Víz termékünk gyártása a legmagasabb európai szabványoknak megfelelően ISO 9001 akkreditált és minőségbiztosított tevékenység, ami megfelel a legmagasabb szintű élelmiszer-biztonsági követelményeknek, és amely zárt folyamatként, emberi beavatkozás nélkül zajlik.
  • Az Elixina PI Víz megbízható és folyamatos ellenőrzés alatt áll. Nem kerülhet kereskedelmi forgalomba olyan termék, ami a szigorú minőségi szabályoknak nem felel meg. Minden gyártási tételből ellenmintát tárolunk, hogy az esetleges reklamációk kivizsgálása és a nyomon követhetőség biztosított legyen. Visszakerestük és megvizsgáltuk a gyártásközi ellenőrzések dokumentumait, melyet levelünkhöz csatolunk (Elixina késztermék mikrobiológiai vizsgálatok eredményei).
  • Ezen mikrobiológiai vizsgálatok eredményei tanusítják, hogy az Elixina PI Víz tökéletes minőségű és teljes mértékben alkalmas emberi fogyasztásra. Agyártást követően az Elixina PI Víz 48 órás karantén alatt áll, amíg a fent említett mikrobiológiai vizsgálatok eredményei nem igazolják a termék tökéletes minőségét.
  • Az Index.hu cikkében bemutatott laborvizsgálati eredmény nem jelöli meg a vizsgált minta palackon elhelyezett gyártási bélyegzőjét (azonosítóját) és azt sem, hogy a minta gyári zárású palackban érkezett-e. Erre tekintettel minden egyes gyártási sorozatnál levett és eltárolt minta vizsgálati eredményét ismét áttekintjük, továbbá a mintákon újra elvégezzük a mikrobiológiai vizsgálatokat. Ezen vizsgálatok eredménye a következő napokban várható.
  • A fentieken túl minden egyes mintát független, akkreditált laboratóriumi teszteknek is alá fogjuk vetni. Eredményeinket elsőnek osztjuk meg az Index.hu-vl és természetesen a nyilvánosságot is tájékoztatni fogjuk."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

víz

pi-víz

elixina

elixina pi víz

minőség

baktérium

baktériumfertőzés

fertőzés