Ez a 25 legjobb strandbüfé 2019 nyarán a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a 25 legjobb strandbüfé 2019 nyarán a Balatonnál

Hiába küzd a balatoni vendéglátás most már évek óta komoly gondokkal, az elmúlt évek gyakorlata azt mutatja, hogy professzionális szinten, európai színvonalon is ki lehet szolgálni a vendégeket. Még akkor is, ha csak egy egyszerű strandbüfét üzemeltet valaki. Mutatjuk, kik azok, akik élen járnak a fürdőzők kiszolgálásában.

Ahogy megannyi gasztronómiával foglalkozó sajtóorgánum és influenszer, úgy a HelloVidék szerkesztői is azt tapasztalták idén nyáron a Balatonnál, hogy a fővárosi gasztroforradalom egyértelműen meghódította a magyar tenger partját (is). Egyre több az igényes Balaton-parti vendéglátóhely, ahol versenyeznek a sztárséfekért, a bisztrókonyhától a fine-dining-ig szinte minden megtalálható a térségben. Sőt, gyakorlatilag alig van már olyan part menti település, ahol ne akadna egy olyan strandbüfé, ahol új szintre emelték a beach food fogalmát.

Friss gyűjtésünkben a saját, illetve a legismertebb gasztronómiával foglalkozó szaklapok és szakemberek tapasztalatai alapján mutatjuk a legmenőbb büféket, lángosozókat, halsütőket. Azt ugyanakkor kiemeljük, hogy a minőségi gasztronómia megjelenése egyelőre nem hozta magával a kóklerek búcsúját. Bőven akad még ún. becsali-csárda a régióban. Mindezt ráadásul tetézi, hogy jelentős a munkaerőhiány, a zsúfoltság és a szervezetlenség, ami természetesen hatással van a minőségre is. Ezért nagyon meg kell válogatni, hova ülünk be. Alábbi - szubjektív - listánk ebben nyújthat segítséget.

Igazi balatoni halakra persze senki se számítson, a Balaton-parti éttermekben, halsütödékben ugyanis 2013 decembere, a balatoni halászat betiltása óta nem lehet balatoni halat kapni. Ezzel kapcsolatban Nagy István agrárminiszter nemrég megjegyezte, hogy „senkinek sem kell lemondania a balatoni halról, ha ahhoz ragaszkodik, a horgászati lehetőség minden hazai polgár és külföldi vendég számára adott, és a rekreációs tevékenység keretében kifogott zsákmány gasztronómiai felhasználásának semmilyen akadálya sincs." Mi mást tudnánk tehát ehhez hozzátenni, minthogy GÖRBÜLJÖN!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

gasztro

gasztronómia

magyar tenger

halsütöde

halsütő

lángos

hekk

hamburger

keszeg

süllő

fogas

strand

büfé

strandbüfé

toplista