Ez a 25 legjobb strandbüfé 2019 nyarán a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a 25 legjobb strandbüfé 2019 nyarán a Balatonnál

Hiába küzd a balatoni vendéglátás most már évek óta komoly gondokkal, az elmúlt évek gyakorlata azt mutatja, hogy professzionális szinten, európai színvonalon is ki lehet szolgálni a vendégeket. Még akkor is, ha csak egy egyszerű strandbüfét üzemeltet valaki. Mutatjuk, kik azok, akik élen járnak a fürdőzők kiszolgálásában.

Ahogy megannyi gasztronómiával foglalkozó sajtóorgánum és influenszer, úgy a HelloVidék szerkesztői is azt tapasztalták idén nyáron a Balatonnál, hogy a fővárosi gasztroforradalom egyértelműen meghódította a magyar tenger partját (is). Egyre több az igényes Balaton-parti vendéglátóhely, ahol versenyeznek a sztárséfekért, a bisztrókonyhától a fine-dining-ig szinte minden megtalálható a térségben. Sőt, gyakorlatilag alig van már olyan part menti település, ahol ne akadna egy olyan strandbüfé, ahol új szintre emelték a beach food fogalmát.

Friss gyűjtésünkben a saját, illetve a legismertebb gasztronómiával foglalkozó szaklapok és szakemberek tapasztalatai alapján mutatjuk a legmenőbb büféket, lángosozókat, halsütőket. Azt ugyanakkor kiemeljük, hogy a minőségi gasztronómia megjelenése egyelőre nem hozta magával a kóklerek búcsúját. Bőven akad még ún. becsali-csárda a régióban. Mindezt ráadásul tetézi, hogy jelentős a munkaerőhiány, a zsúfoltság és a szervezetlenség, ami természetesen hatással van a minőségre is. Ezért nagyon meg kell válogatni, hova ülünk be. Alábbi - szubjektív - listánk ebben nyújthat segítséget.

Igazi balatoni halakra persze senki se számítson, a Balaton-parti éttermekben, halsütödékben ugyanis 2013 decembere, a balatoni halászat betiltása óta nem lehet balatoni halat kapni. Ezzel kapcsolatban Nagy István agrárminiszter nemrég megjegyezte, hogy „senkinek sem kell lemondania a balatoni halról, ha ahhoz ragaszkodik, a horgászati lehetőség minden hazai polgár és külföldi vendég számára adott, és a rekreációs tevékenység keretében kifogott zsákmány gasztronómiai felhasználásának semmilyen akadálya sincs." Mi mást tudnánk tehát ehhez hozzátenni, minthogy GÖRBÜLJÖN!

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

gasztro

gasztronómia

magyar tenger

halsütöde

halsütő

lángos

hekk

hamburger

keszeg

süllő

fogas

strand

büfé

strandbüfé

toplista