Ez a 39 legjobb borászat és borétterem 2019 nyarán a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a 39 legjobb borászat és borétterem 2019 nyarán a Balatonnál

Az elmúlt időszakban a borturizmus folyamatos fejlődése figyelhető meg a Balaton környékén (is). Friss gyűjtésünkben a HelloVidék szerkesztőinek, illetve a legismertebb gasztronómiával foglalkozó szaklapok és szakemberek tapasztalatai alapján mutatjuk a legjobb tóparti borászatokat, és boréttermeket.

Nemrég megjelent, „Ez a 25 legjobb strandbüfé 2019 nyarán a Balatonnál”, illetve „Ez az 50 legjobb étterem 2019 nyarán a Balaton partján” című cikkeinkben már bemutattuk, hova érdemes betérni, ha ránk tör az éhség a magyar tengernél. Cikkeinkben azonban, tudatosan, nem tértünk ki a borászatokra, boréttermekre. Fontosnak tartjuk ugyanis hangsúlyozni, hogy a balatoni borturizmus a régió turisztikai kínálatának kiemelt szegmensét jelenti, ez az ágazat van talán a legközelebb a szezonalitás felszámolásához. Ebben pedig – többnyire – élen járnak azok a piaci szereplők, akik rendre bekerülnek tételeikkel a különböző toplistákba.

A borminőség, a borkultúra fejlődésével párhuzamosan ugyanis a borturizmus is egyre fontosabb szerephez jut. Az elmúlt időszakban a borturizmus folyamatos fejlődése figyelhető meg a Balaton környékén (is). Az egyes borrégiók pincészetei egyre inkább felismerik a borturizmus fontosságát, és a fogyasztók számára egyre igényesebb, komplexebb programokat biztosítanak. Arról nem is beszélve, hogy a borászatok számára azért is jelent fontos lehetőséget a borturizmus, hiszen így könnyedén edukálhatják a fogyasztókat, és közvetlenül értékesíthetik a termékeiket számukra. Mint ismert, a Balatonon 6 borvidéket különböztetünk meg:

  • Badacsonyi borvidék
  • Balatonboglári borvidék
  • Balatonfüred-Csopaki borvidék
  • Balaton-felvidéki borvidék
  • Somlói-borvidék
  • Zalai borvidék

A borturizmus növekvő népszerűségének legfőbb oka, hogy a borkultúrán keresztül a vendégek kapcsolatba kerülhetnek egy térség sajátos vonásaival, hagyományaival, életmódjával, művészetével. Ez az összefüggés különösen indokolja, hogy az adott terület érdekében a térségi szereplők életben tartsák a helyi borokat, ételeket, társadalmi és kulturális kapcsolatokat, hagyományokat, és a térség sajátos légkörét meghatározó egyéb elemeket és azt minél magasabb minőségben, mint „élmény” termékcsomagot értékesítsék a turizmus piacán” – fogalmaztak a 2006-os Borúti Kartában. És akkor nézzük, kik járnak az élen a népzerűsítésben. Friss gyűjtésünkben a HelloVidék szerkesztőinek, illetve a legismertebb gasztronómiával foglalkozó szaklapok és szakemberek tapasztalatai alapján mutatjuk a legjobb tóparti borászatokat, és boréttermeket.

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

gasztro

gasztronómia

bor

borászat

borétterem

fine dining

borbár

magyar tenger