Több százmilliós fejlesztés: vásárcsarnokot avattak Mohácson

MTI   
  Megosztom
Több százmilliós fejlesztés: vásárcsarnokot avattak Mohácson

Új vásárcsarnokot építettek mintegy 680 millió forintból Mohácson, a korábbi Jókai utcai piac helyére - tájékoztatta a Duna-parti város polgármestere az MTI-t.

Az új létesítményre nagy igény volt a mohácsiak körében, ugyanis annak helyén egy csaknem ötvenéves, leromlott állapotú, korszerűtlen piactér volt. A fejlesztés célja az volt, hogy vonzó piaci környezetet teremtsenek a környező települések termelői és lakossága, valamint a turisták számára. A beruházás segíti a helyi termelőket, hozzájárul a kereslet és a kínálat erősödéséhez, a helyi gazdaság élénküléséhez

- mondta Szekó József. A polgármester kitért arra is, hogy a több mint 3100 négyzetméter hasznos alapterületű új létesítmény kivitelezése tavaly indult meg, s mintegy másfél év alatt készült el. A fedett és nyitott árusítóteret is tartalmazó piactér vásárcsarnokának tetején parkolót alakítottak ki, a létesítményben zöldség és gyümölcs tárolására alkalmas hűtőkamrákat és raktárakat építettek, hatósági és piacfelügyelői irodát alakítottak ki, továbbá elsősegélynyújtó helyiséget hoztak létre.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében csaknem 650 millió forintos európai uniós és hazai támogatásból, valamint 30 millió forintnyi saját erőből megvalósult fejlesztést csütörtökön adják át

- tette hozzá Szekó József.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mohács

vásárcsarnok

fejlesztés

piac

duna

vásárlás