Utazókat figyelmeztet a Nébih: ez a kolbász halálos lisztériával fertőzött, ne vegyél ilyet!

HelloVidék   
  Megosztom
Utazókat figyelmeztet a Nébih: ez a kolbász halálos lisztériával fertőzött, ne vegyél ilyet!

Az EU RASFF rendszerén október 2-án este érkezett információk miatt a Nébih felhívja a Németországba (pl. Müncheni sörfesztiválra) és a többi érintett országba utazók figyelmét, hogy a Wilke Wurstwaren vállalat által előállított kolbász termékekből ne fogyasszanak - írja a Nébih közleményében.

Az észak-hesseni állategészségügyi hivatal azonnali hatállyal bezárta a Wilke Wurstwaren vállalat Twistetal-Berndorfban lévő gyárát, mert két halálesetet és 37 megbetegedést is összefüggésbe hoztak a cég termékeinek fogyasztásával - írja a Nébih honlapján. A Robert Koch Intézet szerint 99,6% a valószínűsége annak, hogy a liszteriózis megbetegedéseket a vállalat által gyártott pizzaszalámiban és főzött kolbászában található Listeria monocytogenes baktérium okozta.

  • A gyártó cég neve: Wilke Waldecker Fleisch- und Wurstwaren GmbH & Co. KG
  • Érintett tételek: Ováljel: DE EV 203 EG; minőségmegőrzési időtől függetlenül
  • Érintett országok: Németország, valamint Belgium, Dánia, Ausztria, Hollandia, Svédország, Írország és Franciaország.

Pontos elosztási lista még nem áll rendelkezésre, az eddigi információk alapján Magyarországra nem érkeztek a cég termékeiből.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kolbász

betegség

gasztro

húsipar

termék