Gigantikus mézeskalácsfalut építettek a vidéki faluban: videón a csodaszép alkotás

MTI   
  Megosztom
Gigantikus mézeskalácsfalut építettek a vidéki faluban: videón a csodaszép alkotás

Idén újra megsütötték mézeskalácsból a Baranya megyei Geresdlak település házait, közintézményeit, templomait, utcáit, lakóit, összesen 480 tojást, 13 kiló mézet, 50 kiló lisztet, 40 kiló cukrot, 5 kiló Rámát és 30 csomag fahéjat használtak fel a szervezők. Három héten keresztül dolgoztak a szorgos kezek, hogy egy óriási nagy asztalon felállítsák a mézeskalácsfalut, a kiállítás ünnepélyes megnyitója advent első vasárnapján volt - írja a bama.hu.

"A polgármesteri hivatalnál csípőre tett kézzel áll a polgármesterünk, Habjánecz Tibor, a templomnál Józsi atya látható, míg a laki templom bejáratában egy ifjú pár van, hiszen két hét múlva egy lakodalom lesz a településünkön" – mondta a lapnak Kettné Schmidt Tímea, a mézeskalácsfalu ötletadója.

Az ovisok elkészítették az óvodájukat, és mivel alakult egy túraszakosztály, őket is megörökítettük a kilátónál. A terem egyik oldalán a pécsi tévétorony, a másiknál Szűr látható, szintén mézeskalácsból

– fűzte hozzá. A lap megszerezte a Baranya megyei község titkos mézeskalács receptjét is, mely szerint négy evőkanál mézet kell felmelegíteni, melyhez 5 deka Rámát kell adni. Miután felolvadt a vaj, össze kell gyúrni a többi hozzávalóval: 76 deka liszttel, 34 dekagramm porcukorral, 4 egész tojással, 1 csipet sóval, 2 púpos teáskanálnyi szódabikarbónával és 1 púpos teáskanálnyi mézeskalács fűszerkeverékkel. A tésztát egy éjszakára a hűtőben pihentetik, majd 160 fokon megsütik légkeveréses sütőben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mézeskalács

színes

szórakozás

geresdlak

sütemény

falu

község

karácsony

gasztro