A románok azt gondolják, hogy a mangalica egy őshonos román sertésfajta

HelloVidék   
  Megosztom
A románok azt gondolják, hogy a mangalica egy őshonos román sertésfajta

Mark Wiens, a Youtube-on 5,2 millió követővel rendelkező híres gasztroblogger Romániába látogatott. Az amerikai videóst a Prahova megyei Tohani környékén található Dákok Farmjára vitték el, ahol megkóstolta a sült mangalicahúst is - írja a Szatmar.ro.

A portál beszámolt róla, hogy a youtubernek nagyon ízlett a sült mangalicahús. A látogatástól a Libertatea nevű, Románia legnagyobb példányszámú újságja is beszámolt, ahol azt írták, hogy a mangalica húsa egészséges, valamint a báznai mellett a legismertebb román sertésfajta.

A mangalicát ugyanakkor Magyarországon őshonos sertésfajtaként tartják számon, azonban a hungarikum bizottság honlapján nem szerepel hungarikumként. Egy országgyűlési határozat azonban védett őshonos, magas genetikai értéket képviselő tenyésztett magyar állatfajtaként nemzeti kinccsé nyilvánította.

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

románia

mangalica

hungarikum

állatfaj

állat

magyar termék