A románok azt gondolják, hogy a mangalica egy őshonos román sertésfajta

HelloVidék   
  Megosztom
A románok azt gondolják, hogy a mangalica egy őshonos román sertésfajta

Mark Wiens, a Youtube-on 5,2 millió követővel rendelkező híres gasztroblogger Romániába látogatott. Az amerikai videóst a Prahova megyei Tohani környékén található Dákok Farmjára vitték el, ahol megkóstolta a sült mangalicahúst is - írja a Szatmar.ro.

A portál beszámolt róla, hogy a youtubernek nagyon ízlett a sült mangalicahús. A látogatástól a Libertatea nevű, Románia legnagyobb példányszámú újságja is beszámolt, ahol azt írták, hogy a mangalica húsa egészséges, valamint a báznai mellett a legismertebb román sertésfajta.

A mangalicát ugyanakkor Magyarországon őshonos sertésfajtaként tartják számon, azonban a hungarikum bizottság honlapján nem szerepel hungarikumként. Egy országgyűlési határozat azonban védett őshonos, magas genetikai értéket képviselő tenyésztett magyar állatfajtaként nemzeti kinccsé nyilvánította.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

románia

mangalica

hungarikum

állatfaj

állat

magyar termék