A románok azt gondolják, hogy a mangalica egy őshonos román sertésfajta

HelloVidék   
  Megosztom
A románok azt gondolják, hogy a mangalica egy őshonos román sertésfajta

Mark Wiens, a Youtube-on 5,2 millió követővel rendelkező híres gasztroblogger Romániába látogatott. Az amerikai videóst a Prahova megyei Tohani környékén található Dákok Farmjára vitték el, ahol megkóstolta a sült mangalicahúst is - írja a Szatmar.ro.

A portál beszámolt róla, hogy a youtubernek nagyon ízlett a sült mangalicahús. A látogatástól a Libertatea nevű, Románia legnagyobb példányszámú újságja is beszámolt, ahol azt írták, hogy a mangalica húsa egészséges, valamint a báznai mellett a legismertebb román sertésfajta.

A mangalicát ugyanakkor Magyarországon őshonos sertésfajtaként tartják számon, azonban a hungarikum bizottság honlapján nem szerepel hungarikumként. Egy országgyűlési határozat azonban védett őshonos, magas genetikai értéket képviselő tenyésztett magyar állatfajtaként nemzeti kinccsé nyilvánította.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

románia

mangalica

hungarikum

állatfaj

állat

magyar termék