Erre a gyümölcsre mindenki rákattant: mutatjuk, mit esznek télen a magyarok

HelloVidék   
  Megosztom
Erre a gyümölcsre mindenki rákattant: mutatjuk, mit esznek télen a magyarok

A boltok gazdag választéka ellenére továbbra is az almát választják legszívesebben a magyarok télen: akár kétszázezer tonna is fogyhat belőle - írja a szoljon.hu.

Népszerűek ugyan a déligyümölcsök, amelyek Spanyolországból vagy Olaszországból érkeznek, de sokkal szívesebben fogyasztanak a magyarok almát a téli időszakban - derült ki Ledó Ferenc, a FruitVeB Hungary elnökének az oldalon közölt, Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatából.

Az információk alapján, a rendkívül kedvelt gyümölcs lakossági fogyasztásának fedezéséhez azonban nincs szükség importra, ami a kiváló minőségű és mennyiségű termésnek köszönhető.

Az alma termelése éves szinten meghaladja a kétszázezer tonnát, a fogyasztás pedig nagyjából száznyolcvan- és kétszázezer tonna között mozog

- fogalmazott Ledó Ferenc.

Az adatokból az is kiderül, hogy továbbra is kilencven kiló gyümölcsöt vásárolnak a hazai háztartások évente. A FruitVeB Hungary elnöke szerint az ideális mennyiség százhúsz kiló lenne.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

gyümölcs

tél

alma

fogyasztás