Sütőtök krémleves recept: így készül a legfinomabb sütőtök krémleves sült tökből; tejszínes sütőtök krémleves

HelloVidék   
  Megosztom
Sütőtök krémleves recept: így készül a legfinomabb sütőtök krémleves sült tökből; tejszínes sütőtök krémleves

A őszi-téli időszak slágere a sütőtök krémleves. Sütőtök krémleves sült tökből, sütőtök krémleves tejszínnel vagy nélküle, egyenesen a profik konyhájából. Itt van a legjobb sütőtök krémleves recept, amit azonnal meg kell kóstolnod.

Sokak kedvence a változatosan ízesíthető, gyönyörű színben pompázó, illatos sütőtök krémleves. A finom fogás amellett, hogy valódi ínyencség számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így az egészségre is jó hatással van. Van benne például kalcium, cink, mangán, réz, vas és foszfor, valamint gazdag A-, C- és B-vitaminban. Annak, aki még nem kóstolta, még ma érdemes elkészítenie az egyik sütőtök krémleves recept változatot.

Az igazi téli ínyencség legfontosabb alapanyaga: a sütőtök krémleves milyen tökből készüljön?

Sok kezdő háziasszony megijed, amikor a boltba lépve meglátja a rengeteg eltérő típusú tököt és tökféleséget. Pedig nincs semmi ördögi a megfelelő sütőtök krémleves alapanyag kiválasztásában. Végig járva a zöldség részleget jól kiigazodhatunk a halloweeni tök, főzőtök és esetleg csillagtök vagy patiszon kavalkádja között, ha célzottan a sütőtök feliratot keressük. A narancssárga, hosszúkás formájú tök lesz a megfelelő és ha megtaláltuk, akkor már csak a számunkra méretben is szimpatikus darabot kell kiválasztanunk.

Tejszínes sütőtök krémleves recept egyszerűen

A megmosott, kimagozott, meghámozott sütőtököt felkockázzuk. Az apró kockára vágott vöröshagymát kevés vajon üvegesre pároljuk, majd sóval és borssal ízesítjük. Ezt követően rátesszük a feldarabolt sütőtököt és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd puhára főzzük. Ha megfőtt, akkor turmix segítségével összedolgozzuk és fokozatosan hozzáöntjük a tejszínt. Ezután ismét a tűzre rakjuk fűszerezzük szerecsendióval, fehérborssal és ízlés szerint egy húsleveskockával. A kész tejszínes sütőtök krémleves pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálalható.

A sütőtökkrémleves hozzávalói:

  • 1 kg sütőtök
  • 25 g vaj
  • fél vöröshagyma
  • fehérbors
  • kb. 1 liter víz
  • 100 ml főzőtejszín
  • leveskocka (ízlés szerint)

A sütőtök krémleves elkészíthető tejszín nélkül is azoknak, akik érzékenyek az alapanyagra vagy kevésbé kedvelik a tejszínes krémleveseket. A tejszín mentes sutotok kremleves elkészítéséhez a sütőtök mellé burgonyát és sárgarépát szelünk a fazékba és vizet hozzáadva egyszerűen feltesszük főni, közben fűszerezzük. A megfőtt zöldségeket kivesszük a főzővízből, pürésítjük, majd annyit adunk hozzá újra a vízből, hogy krémes legyen.

Sütőtök krémleves sült tökből

Az őszi, téli időszakban gyakran készítjük el a tököt egyszerűen sütőben kisütve vacsorára. Ha túlméretezzük az adagot, akkor sem kell megijednünk, hogy a tök a szemétbe kerül, hiszen sült tökből is kiválóan elkészíthető a sütőtök krémleves. Ráadásul, ha előzetesen kisütött tökkel dolgozunk a sütőtök krémleves elkészítése jóval gyorsabb is lehet az előbb leírt sütőtök krémleves recept változatnál.

A profik szerint: hogyan legyek jó nő sütőtök krémleves

Takács Nóra, vagyis Hogyan legyek jó nő Norie egyik kedvence a sütőtökkrémleves. Az őszi, téli időszakot elképzelhetetlennek tartja a különleges sütőtök krémleves variációk nélkül. Életmóddal, szépségápolással és ízletes receptekkel foglalkozó videóiban elmondja, hogy a sütőtök krémleves azon kívül, hogy finom, kevesen tudják, hogy szépítőszerként is működik. Magas vitamin, rost és ásványi anyag tartalmának a sütőtök, sütőtök krémleves jótékonyan hat a hajra, a bőrre és a körömre is. Hogyan legyek jó nő Norie szerint, aki egészségesebben, tudatosabban szeretne élni, kezdje nyugodtan a változást az ízletes, melengető sütőtök krémleves elkészítésével.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

gasztro

sütőtök

sütőtök krémleves

tél

ősz

leves

krémleves

recept

receptek