Drasztikus adatok: alig fogyasztunk ebből az egészséges húsból

MTI   
  Megosztom
Drasztikus adatok: alig fogyasztunk ebből az egészséges húsból

Továbbra is kevés halat fogyasztanak a magyarok, de az éves halfogyasztás 30-35 százaléka az ünnepi időszak miatt az év végére esik. Érdemes lehet még a karácsonyi menübe beilleszteni egy halas ételt, mivel kiderült, hogy az idei ponty minősége kiemelkedő.

Lévai Ferenc a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője számolt be a halfogyasztással kapcsolatos érdekes adatokról. Elmondta: annak ellenére, hogy hetente kéne halat fogyasztani, Magyarországon egy ember évente átlagosan mindössze 6,7 kilogramm halat fogyaszt.

A halfogyasztás azonban emelkedik, ami annak is köszönhető, hogy nő a halak feldolgozottsági foka, és a húsfélék árának 13 százalékos emelkedésével szemben a hal ára két éve nem emelkedett Magyarországon

- fűzte hozzá a szóvivő.

A továbbiakban elmondta azt is, hogy az országban továbbra is a ponty számít a legmeghatározóbbnak a számok tekintetében: 81 százalékban a ponty, 15-16 százalékban a harcsafélék teszik ki az éves haltermelést.

Az idei ponty a kevés takarmányozás miatt nagyon jó minőségű lett, az afrikai harcsa pedig a második legjobb minőségű Európában

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

hal

halfogyasztás

étkezés

ponty

karácsony