Drasztikus adatok: alig fogyasztunk ebből az egészséges húsból

MTI   
  Megosztom
Drasztikus adatok: alig fogyasztunk ebből az egészséges húsból

Továbbra is kevés halat fogyasztanak a magyarok, de az éves halfogyasztás 30-35 százaléka az ünnepi időszak miatt az év végére esik. Érdemes lehet még a karácsonyi menübe beilleszteni egy halas ételt, mivel kiderült, hogy az idei ponty minősége kiemelkedő.

Lévai Ferenc a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője számolt be a halfogyasztással kapcsolatos érdekes adatokról. Elmondta: annak ellenére, hogy hetente kéne halat fogyasztani, Magyarországon egy ember évente átlagosan mindössze 6,7 kilogramm halat fogyaszt.

A halfogyasztás azonban emelkedik, ami annak is köszönhető, hogy nő a halak feldolgozottsági foka, és a húsfélék árának 13 százalékos emelkedésével szemben a hal ára két éve nem emelkedett Magyarországon

- fűzte hozzá a szóvivő.

A továbbiakban elmondta azt is, hogy az országban továbbra is a ponty számít a legmeghatározóbbnak a számok tekintetében: 81 százalékban a ponty, 15-16 százalékban a harcsafélék teszik ki az éves haltermelést.

Az idei ponty a kevés takarmányozás miatt nagyon jó minőségű lett, az afrikai harcsa pedig a második legjobb minőségű Európában

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

hal

halfogyasztás

étkezés

ponty

karácsony