Drasztikus adatok: alig fogyasztunk ebből az egészséges húsból

MTI   
  Megosztom
Drasztikus adatok: alig fogyasztunk ebből az egészséges húsból

Továbbra is kevés halat fogyasztanak a magyarok, de az éves halfogyasztás 30-35 százaléka az ünnepi időszak miatt az év végére esik. Érdemes lehet még a karácsonyi menübe beilleszteni egy halas ételt, mivel kiderült, hogy az idei ponty minősége kiemelkedő.

Lévai Ferenc a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője számolt be a halfogyasztással kapcsolatos érdekes adatokról. Elmondta: annak ellenére, hogy hetente kéne halat fogyasztani, Magyarországon egy ember évente átlagosan mindössze 6,7 kilogramm halat fogyaszt.

A halfogyasztás azonban emelkedik, ami annak is köszönhető, hogy nő a halak feldolgozottsági foka, és a húsfélék árának 13 százalékos emelkedésével szemben a hal ára két éve nem emelkedett Magyarországon

- fűzte hozzá a szóvivő.

A továbbiakban elmondta azt is, hogy az országban továbbra is a ponty számít a legmeghatározóbbnak a számok tekintetében: 81 százalékban a ponty, 15-16 százalékban a harcsafélék teszik ki az éves haltermelést.

Az idei ponty a kevés takarmányozás miatt nagyon jó minőségű lett, az afrikai harcsa pedig a második legjobb minőségű Európában

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

hal

halfogyasztás

étkezés

ponty

karácsony