Zseniális a debreceni IKON: saját kertjükben termett alapanyagokból főznek

HelloVidék   
  Megosztom
Zseniális a debreceni IKON: saját kertjükben termett alapanyagokból főznek
Újabb cikkünk a témában:

A hátsó udvaron létrehozott kis kert alapja a hidroponika, ami annyit jelent, hogy termőföld nélkül termesztik a növényeket. Összesen 360 ültetőhelyen, négy toronyban, egyenként 4 centiméteres kosarakban, tőzeggyapotban ültették el őket. Lévén az ökológiai termesztés hívei, nem használnak vegyszert sem.

A debreceni IKON étteremben innovatív megoldáshoz folyamodtak: a saját kertjükben megtermelt alapanyagokból főznek. Egy-két éve tervezték, a hátsó udvaron hozták létre, és rengeteg ehető virág, mizuna, vízitorma és csíra terem meg benne.

Körömvirág, bársonyrózsa, violák nőnek összesen 360 ültetőhelyen, négy toronyban, egyenként 4 centiméteres kosarakban. A növényeket tőzeggyapotba ültették. Lévén az ökológiai termesztés hívei, nem használnak vegyszert, emiatt közvetlenül, további ellenőrzések nélkül kerülhetnek be az étterem konyhájára, számol be az újításról a Dining Guide.

A kertet egy magyar start-up cég projektjével, a Green Drops Farmmal karöltve valósították meg. Maga a termesztési módszer egyáltalán nem újkeletű, még ha annak is hangzik, ugyanis

A kőzetgyapotos, termőföld nélküli termesztésből kikerült növények tápanyagokban gazdagok, teljesen átlátható, bio módszerekkel termelhetők.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dining guide

debrecen

ikon étterem

gasztronómia

hidropónia