Megszólalt a világhírű borkritikus: ezek a legjobb furmintok most Magyarországon

HelloVidék   
  Megosztom
Megszólalt a világhírű borkritikus: ezek a legjobb furmintok most Magyarországon

Január végén tartották a londoni Furmint February bemutatót. Jancis Robinson összesen 58 bort kóstolt meg, ebből 7 kapott 17 pontot. Itt a lista, melyek ízlettek neki legjobban.

Jancis Robinson borkritikus ott volt a január végi, londoni Furmint February bemutatón, a kóstolt borokról pedig most publikálta értékelését. Összesen 58 bort kóstolt meg, ebből 7 kapott 17 pontot, sőt kettő közülük egy +-t is, vette észre a Művelt Alkoholista blog.

Íme a legjobb értékelést kapott magyar furmintok a kritikus pontozása alapján:

  • Szarka Juharos Furmint 2018 – 17+ pont
  • Szepsy István Úrágya Furmint 2017 – 17+ pont
  • Grand Tokaj Kővágó Furmint 2015 – 17 pont
  • Sauska Birsalmás Fumint 2017 – 17 pont
  • Szepsy István Furmint 2016 – 17 pont
  • Szepsy István Szent Tamás Furmint 2016 – 17 pont
  • Zsirai Szent Tamás Furmint 2018 – 17 pont

A furmint október közepén érik, bora általában magas savtartalmú. Jó cukorgyűjtő képessége miatt a szárazon iskolázott furmint is magas alkoholtartalmú. Illata határozott és kisebb koncentrációnál is fajtajelleges. Benne nagyon gyakran körte, birs és szegfűszeg keveredik. Az éretten szüretelt szőlőből készült furmint szárazon és édes borként is elegáns, nagytestű, különleges minőséget adhat a Borászportál ismertetése szerint.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

bor

furmint

magyarország

magyar borok