Veszélyes kakaóporra csapott le a Nébih: túl sok benne a káros anyag

MTI   
  Megosztom
Veszélyes kakaóporra csapott le a Nébih: túl sok benne a káros anyag

Túl magas a PAH-tartalma, vagyis túl sok policiklusos aromás szénhidrogént tartalmaz. A környezetben mindenütt találhatók ilyen anyagok, fogyasztásukat azonban a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani.

Határérték felett tartalmaz káros anyagot a Tesco által forgalmazott, saját márkás kakaóporok egyike, írták a jogsértések listájában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján.

Minőségmegőrzési ideje 09.09.2022., tételazonosítója L:0322. A Nébih szerint túl magas az áru PAH-tartalma, vagyis túl sok policiklusos aromás szénhidrogént tartalmaz. A környezetben mindenütt találhatók ilyen anyagok, és az emberi szervezetbe is elkerülhetetlenül bejutnak, fogyasztásukat azonban a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani.

A veszélyesnek talált kakaóporban a rákkeltő benzo(a)pirén mennyisége önmagában, és a lehetséges rákkeltőként nyilvántartott benz(a)ntracénnel, benzo(b)fluoranténnel és krizénnel együtt is meghaladta a felső határértékeket.

A Tesco később azt közölte, hogy visszavonták a forgalomból a terméket. "A Tesco folyamatosan ellenőrzi a beszállítóit, együttműködik a hatóságokkal, indokolt esetben pedig azonnal visszahívja az üzleteiből a kifogásolható árukat", írták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kakaópor

tesco

nébih

káros anyag