Prémium ételek fillérekből: olcsón megúszhatod ezekben a vidéki csúcséttermekben

HelloVidék   
  Megosztom
Prémium ételek fillérekből: olcsón megúszhatod ezekben a vidéki csúcséttermekben

A legtöbben csak jeles napokon jutunk el olyan prémium minőségű éttermekbe, ahol a különböző országok konyháinak legízletesebb fogásait kóstolhatjuk meg. A kulináris élményekért általában mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. A vendéglátóhelyek forgalma nő, de közben az árak is folyamatosan egyre magasabbra emelkednek, ám az Országos Étterem Héten egy gyorséttermi ebéd árából ízlelhetjük meg a több csillagos helyek menüit. A HelloVidék összegyűjtötte, melyik vidéki éttermek kínálatából válogathatunk.

Egy ünnepi vacsorához, ebédhez a családdal vagy éppen egy ízletes vasárnapi fogáshoz egy kiemelkedően jó minőségű étteremben valószínűleg az ország bármely pontján igazán mélyre kéne nyúlnunk a zsebünkben. A borsos árak ellenére mégis egyre többen választjuk az otthoni konyhai feladatok helyett a vendéglátóhelyeket.

Ha eltekintünk a prémium szegmenstől és országosan vizsgáljuk az árakat, egy két fogásos napi menü havi fogyasztói átlagára 2020. januárjában 1140 forint volt. Ez elsőre nem árul el túl sokat, de ha tovább szemléljük az adatsort, kiderül, hogy két éve, 2018 februárjában még 1000 forint alatt mozgott a hasonló menük átlagára. A folyamatos árnövekedés természetesen nem csak a napi menüket érintette: a prémium vendéglátóhelyek étlapját figyelve lehetséges, hogy gyakran csak a vágyakozás szintjéig jut el egy több csillagos éttermi látogatás vagy kizárólag a legjelesebb napokon áldozunk nagyobb összeget a felejthetetlen gasztronómiai élményre.

2020. március 6. és 15. között a DiningCity megrendezi a XVIII. Országos Étterem Hetet, amely során több mint 100 magyarországi top étterem kínál különleges, 3 fogásos menüsorokat már 3.900 forinttól. Összehasonlításul lássuk, mit kaphatunk egy átlagos napon egy gyorsétteremben maximum 3900 forintért:

  • Brutal Brutus Mcmenü 2100 Ft, Cézár saláta 1350 Ft, Forró almás pite 310 Ft - 3760 Ft
  • Classic Grill Box 2090 Ft, Piccante saláta 1690 Ft - 3780 Ft
  • Bacon King Menü 2390 Ft, King saláta 1210 Ft - 3600 Ft
  • BBQ Csirke szendvics 2400 Ft, BLT saláta 1250 Ft - 3650 Ft

Valószínűleg ritkán van lehetőségünk az ország kiváló éttermeinek étlapjáról válogatni egy gyorséttermi látogatás árából, ezért most érdemes lehet egy pillantást vetni a listára, hogy melyik éttermek szerepelnek a gasztronómiai programsorozat résztvevői között. Hogy könnyebbé tegyük a böngészést, a HelloVidék összegyűjtötte azokat a vidéki éttermeket, ahol most olcsóbban ízlelhetjük meg a magyar, francia, olasz vagy éppen japán konyha színe-javát.

67Sigma Étterem Székesfehérvár
Al Rabló Étterem Pásztó
Almalomb kulináris kitérő és találkozóhely Hosszúhetény
Avalon Ristorante Miskolc
Barabás Étterem Debrecen
Belga Étterem és Söröző Győr
Bistorant restaurant winebar Szeged
Bock Bisztró Balaton Vonyarcvashegy
Bori Mami Bistro Gyöngyös
Brix Bistro Hévíz
BrumBrum Eger
Classic Grill szerb étterem és pince Szeged
Donautica Étterem és Hotel Fadd
Dűlő Étterem és Bormúzeum Miskolc
Első Mádi Borház és Bisztró Mád
Erzsébet Étterem Paks
Fehér Akác Étterem Pér
Fenyves Vendéglő - Erdőspuszta Club Hotel**** Debrecen
Fiastyúk Udvarház Csór
Gusto 13 Bistro & Delicate Veszprém
Hableány Bisztró-Borbár Badacsonytomaj
Havanna Kávézó és Étterem Pécs
Hollóköves Bisztró és Kávézó Hollókő
Hotel Írottkő Étterem Kőszeg
Hotel Marina-Port**** Étterem Balatonkenese
Jankovich Kúria Wellness Hotel és Étterem Rácalmás
Kikelet Étterem és Kávézó Pécs
Kistücsök étterem Balatonszemes
Lavender Terasz Balatonvilágos
Lokalista Bistro Miskolc
Macok Bisztró Eger
Malom Étterem Miskolc
Malomkert Sörház Veszprém
Mirage étterem & kávézó Hajdúszoboszló
Művészbejáró étterem Debrecen
Neked Csak Szofi Pécs
Öreg Miskolcz Étterem Miskolc
Piros Talicska Csárda Pécs
Rozmaring Vendéglő Noszvaj
Rózsakert Étterem Esztergom
Sieger Sport & Gastro Bar Győr
Sopronbánfalvi Kolostor Hotel Sopron
Spaletta Étterem és Sörház Kecskemét
Szél Fiai Fogadó és Cellárium Nyúl
Tenkes Csárda Csarnóta
Tóvendéglő Szombathely
Vendéglő a Pisztrángoshoz Miskolc
VIATOR Apátsági Étterem Pannonhalma
ZAKAnT Étterem Sopron

A korábbi évekhez hasonlóan idén is három árkategória közül választhatnak az érdeklődők: a 3.900 forintos Top, a 4.900 forintos Prémium, vagy az 5.900 forintos Exkluzív kategóriákban érhetőek el a menüsorok. A rendezvény szervezői azt javasolják, hogy minél korábban foglalják le az asztalukat az érdeklődők a számukra szimpatikus éttermekben, amit az etteremhet.hu oldalon tehetnek meg február 19-től.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gasztro

gasztronómia

országos étterem hét

étterem

rendezvény