Új bortörvény készül: kiderült, min szigorítanak

MTI   
  Megosztom
Új bortörvény készül: kiderült, min szigorítanak

A cél a jelenlegi kiskapuk bezárása is. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa már tavaly lépéseket tett miatta, ezt szeretnék az idén az ország minden borvidékére kiterjeszteni.

A rendszerváltás óta a harmadik bortörvény készül - mondta el a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára, Brazsil Dávid az M1 aktuális csatorna műsorában. Mint kiderült, az agrártárcával közösen olyan központi adatbázist akarnak létrehozni, amelyben naprakész adatok lesznek.

A szakembernek a műsorban felvetették, hogy Nagy István agrárminiszter azt mondta:

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa már tavaly lépéseket tett egy kiskapu bezárására. Hvatalos hatósági mustfok-méréséket végeztek, aminek eljárásrendjét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közösen dolgoztak ki. Ezt szeretnék az idén az ország minden borvidékére kiterjeszteni.

így a jelenlegi önbevallást jobban tudják ellenőrizni.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

borászat

bortörvény