Új bortörvény készül: kiderült, min szigorítanak

MTI   
  Megosztom
Új bortörvény készül: kiderült, min szigorítanak

A cél a jelenlegi kiskapuk bezárása is. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa már tavaly lépéseket tett miatta, ezt szeretnék az idén az ország minden borvidékére kiterjeszteni.

A rendszerváltás óta a harmadik bortörvény készül - mondta el a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára, Brazsil Dávid az M1 aktuális csatorna műsorában. Mint kiderült, az agrártárcával közösen olyan központi adatbázist akarnak létrehozni, amelyben naprakész adatok lesznek.

A szakembernek a műsorban felvetették, hogy Nagy István agrárminiszter azt mondta:

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa már tavaly lépéseket tett egy kiskapu bezárására. Hvatalos hatósági mustfok-méréséket végeztek, aminek eljárásrendjét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal közösen dolgoztak ki. Ezt szeretnék az idén az ország minden borvidékére kiterjeszteni.

így a jelenlegi önbevallást jobban tudják ellenőrizni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

borászat

bortörvény