Így készül az eredeti görög saláta: fetával, olívabogyóval, és igazi görög saláta öntettel

HelloVidék   
  Megosztom
Így készül az eredeti görög saláta: fetával, olívabogyóval, és igazi görög saláta öntettel

Diétás görög saláta recept tavaszra: mennyei görögsaláta fetával, olívabogyóval és citrusos görög saláta öntettel. Ez a görög saláta recept mindent ver. Tudd meg azt is, hogy az eredeti görög saláta mennyi kalória!

Az eredeti görög saláta nem csak népszerű csemege, azok is bátran fogyaszthatják, akik a nyári bikiniszezonra készülve a kalóriákat számolják. Ez az étel gyakorlatilag bármely étterem étlapján fellelhető, de azoknak, akik otthon is szívesen elkészítenék, itt a görög saláta és a görög saláta öntet recept. Az étel elkészítéséhez csupán a megfelelő arányokat kell eltalálnunk és élvezhetjük is a friss, alacsony kalóriatartalmú ebédünket.

A görög saláta hozzávalói

  • 6 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 20 dkg fetasajt
  • 20 dkg olívabogyó

Az öntethez

  • 4 ek olívaolaj
  • ½ citrom
  • kakukkfű

Hogyan készül a görög saláta?

A görög saláta recept egyáltalán nem bonyolult, mindössze arra kell figyelnünk, hogy jó minőségű, érett alapanyagokkal dolgozzunk. A zöldségeket kockázzuk fel egyforma méretűre, majd adjuk hozzá az olajbogyót és a fetát. A görög saláta a sajt sóssága miatt nem igényel külön sózást, a dresszinggel pedig enyhe savanykás ízt adunk neki. Ennél a receptnél az egyetlen fűszer a kakukkfű, amit tetszőleges mennyiségben keverünk az olajos, citromos görög saláta öntethez.

Zöld vagy fekete olívabogyó?

A görög saláta elhanyagolhatatlan hozzávalója az olívabogyó. Hogy melyiket használjuk, attól függ, hogy az olajos, vagy a sós ízek kedvelői vagyunk. A zöld és a fekete olívabogyó egyébként ugyanaz a termés, csak más időpontokban leszüretelve. A zöld színű gyümölcs íze sósabb, olajtartalma alacsonyabb, míg a fekete olajbogyót akkor szüretelik, mikor a legtöbb olajat tartalmazza. Jellegzetes fekete színét a szulfátok adják. A gorog salata recept mindkét típussal elkészíthető, sőt, kombinálhatjuk is az ízeket, vagy kísérletezhetünk töltött bogyókkal is.

A görög saláta mennyi kalória?

Salátánk összeállításakor befolyásolhatjuk annak kalóriatartalmát. A paradicsom, az uborka és a hagyma alacsony kalóriatartalmú ételek, amelyeket nyugodtan fogyaszthatunk nagy mennyiségben is. A görögsaláta öntet 4 evőkanál olajat tartalmaz: egy evőkanál olívaolaj átlagosan 88 kcal, 100g fetasajtban pedig 264 kcal található. Ennek a két, magasabb tápértékű hozzávalónak a mennyiségét korlátozhatjuk, illetve választhatunk a zöld és a fekete olíva között: a fekete olajbogyók átlagosan néhány százalékkal több kalóriát tartalmaznak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

görög saláta

saláta

feta

saláta recept

recept

receptek

gasztro

diéta

olajbogyó