Egymilliót nyert az amatőr sörfőző: ő lett a Soproni Sörverseny nyertese

HelloVidék   
  Megosztom
Egymilliót nyert az amatőr sörfőző: ő lett a Soproni Sörverseny nyertese

Egymillió forintot nyert Cserjés László amatőr sörfőző a Soproni második sörversenyén. A győztes házisörfőző receptje alapján készül 2020-ban a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek családjának legújabb tagja, így László hoplágere a boltok polcain viszi hírét a legjobb sörfőző teljesítménynek. A versenyre 26 házisörfőző adta be sörét, közülük szakmai és fogyasztói zsűri választotta ki a legjobb hoplágert.

A Soproni Sörverseny célja a házi sörfőzés, sörkülönlegességek és sörkultúra népszerűsítése. A versenyre idén nem csak házisörfőzők jelentkezhettek hoplágerükkel, de potenciális sörbírák is: összesen 121-en szerették volna kóstolni és pontozni a hoplágereket. A szakmai zsűri mellett tehát a sörfogyasztók véleménye is befolyásolta a verseny alakulását. Míg az első alkalommal portert, idén hoplágert kellett főzniük a lelkes sörfőzőknek.

A felsőerjesztésű sörök nagyon népszerűek Magyarországon, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy a legtöbben még mindig láger sört fogyasztanak. Ezért gondoltunk arra, hogy a Soproni Óvatos Duhaj család új tagja hopláger legyen, ami ötvözi az ismert és szeretett láger ízt és az izgalmas komlójegyeket

– indokolta a választást Szabó Dalma, a Soproni márkamenedzsere.

Szoros volt a verseny a három legjobb között! A győztes sör, amely Cserjés László remeke, minden olyan elvárásnak megfelelt, amit megfogalmaztunk a versenykiírásban. Néhány évvel ezelőtt lelkes sörfogyasztóból otthoni sörfőzővé váltam, miután egy barátommal közösen főztünk egy IPA-t és nagyszerűen sikerült. Vannak kedvenc receptjeim, ezeket folyamatosan főzőm a családom és barátaim nagy örömére. Ugyanakkor gyakran kísérletezem is. Legnagyobb rajongóm az édesanyám, ő szeretett bele először az általam készített sörökbe, és bíztatott a folytatásra

– árulta el Cserjés László, a Második Soproni Sörverseny győztese.

Éreztem, hogy jól sikerült a hopláger, sokat kísérleteztem a megfelelő hidegkomlózással, fajtákkal és mennyiségekkel. Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen tényleg egyedülálló kezdeményezés ez, ahol egy sörgyár, egy otthoni sörfőző és egy kisüzem dolgozik együtt

– tette hozzá.

A szakmai zsűriben Bajkai Tibor, az Elsősör egyesület elnöke, Balogh Barbara, a HEINEKEN Hungária marketing igazgatója, Geert Swaanenburg, a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója, Lados Péter, a Yeast Side Brewery tulajdonosa, Rebák Tibor sörfőző, a BPBW Budapest Beer Week főszervezője és Dealbreaker alapítója, Stubna Ágoston, az Első Soproni sörverseny győztese és Wossala Rozina műsorvezető, étteremtulajdonos ítélte meg a legjobb hoplágereket. Az új Soproni Óvatos Duhaj Hopláger az év utolsó harmadában kerül majd piacra, a recepten a győztes Cserjés László, a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere és a Krois sörfőzde közösen fog dolgozni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sörfőzde

sörfőzés

sörfőző

házisörfőző

hopláger

cserjés lászló