Komoly bajban a hazai sörfőzdék: a fennmaradásért küzdenek

HelloVidék   
  Megosztom
Komoly bajban a hazai sörfőzdék: a fennmaradásért küzdenek

A vendéglátóhelyek bezárásával a kisebb sörfőzdék is nehéz helyzetbe kerültek, ám nem szükséges lemondani a hazai sörgyártók minőségi italairól a koronavírus járvány idején sem. Több kisüzemi sörfőzde döntött úgy, hogy házhozszállítást is vállal, így a fogyasztók online rendeléssel juthatnak hozzá a termékekhez.

A koronavírus járvány miatt a hazai kisüzemi sörfőzdék egy része a fennmaradásért küzd, hiszen az értékesítésük legnagyobb részét adó vendéglátóipar leállt. A fogyasztók jelenleg azzal tudják a leginkább segíteni a sörfőzdéket, hogyha házhozszállítással rendelnek tőlük és így a vendéglátóhelyek bezárását követően sem szükséges lemondaniuk a hazai sörgyártók minőségi italairól.

A koronavírus járvány okozta korlátozások hatására a legrosszabb helyzetben a legkisebb sörfőzdék vannak, amelyekre végzetes hatással lehetnek a korlázotások, de a tőkeerősebb vállalkozások számára is komoly visszaesést hoz majd a 2020-as év tavasza. A kisüzemi sörfőzdékről általánosságban elmondható, hogy HORECA-részesedésük akár a 90%-ot is meghaladja, így a vendéglátóhelyek és kocsmák korlátozott nyitva tartásának, illetve bezárásának hatása őket sújtja leginkább.

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének prognózisa szerint a turizmus megállása miatt a HORECA értékesítések várhatóan a nulla közelébe esnek idén. A legtöbb sörfőzde akciókat indított, hogy értékesíteni tudja a meglévő raktárkészletét.

Az online vásárlást és házhozszállítást úgy is meg lehet oldani, hogy a vásárló ne találkozzon a futárral. Jelenleg több sörfőzde is arra buzdítja a fogyasztóit, hogy rendeljenek online, segítve ezzel a nehéz időszakot élő üzemeket. A házhozszállítást vállaló kisüzemi sörfőzdék listája a beerporn.hu oldalán található.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

sör

sörfőzde

kisüzemi sörfőzde

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány