Az ízek szerelmesei most örülhetnek: hétvégén újra nyit a Palkonyai Termelői Piac

HelloVidék   
  Megosztom
Az ízek szerelmesei most örülhetnek: hétvégén újra nyit a Palkonyai Termelői Piac

Kihagyhatatlan programajánlat a hétvégére az ínyenceknek és a szabadba vágyóknak: május 30-31-én Palkonya Újra Kinyit!

A villányi borvidék méltán híres és kedvelt falvacskája nem csak természeti adottságaival hívogatja a látogatókat, hanem a gasztronómiai élvezetek miatt is közkedvelt úticél. A Palkonyai Termelői Piacon újra a legkiválóbb helyi termékek közül válogathatunk: a Blázsovics boroktól kezdve, a Dunamente Sajtműhely, az Anirol Chilli és a Fructus Tejtermékgyártó Szociális Szövetkezet termékein át, egészen a Mároki finomságokig mindent megtalálhatunk.

Kezdhetünk akár a borospincéknél, vagy a legendás Palkonyai Termelői Piacon, ahol a helyi termelők kézműves termékeivel belekóstolhatunk a vidék jellegzetes ízvilágába, legyen szó akár különleges sajtokról, mézről, vagy házi chiliről. Palkonya az egész családot ígéretes programokkal és nagyszerű hangulattal várja: amíg mi a nyitott pincék és a piac standjai között barangolunk, a gyerekeket kézműves programok várják, hogy kicsik és nagyok egyaránt maradandó élményekkel térhessenek haza.

A Palkonyai Termelői Piac és a Pavilon Gasztroterasz Palkonya megálmodója, Blázsovics Attila szavai alapján az idei év megpróbáltatásait követően elérkezettnek látják az időt egy közös kikapcsolódásra, ehhez pedig tökéletes alkalom a Palkonya Újra Kinyit nevet viselő rendezvényük, amire az ország minden pontjáról várják a Vendégeket. Terveik szerint az év hátralevő részében folytatják a csoportos borkóstolókat pincelátogatással, havi rendszerességgel pedig a hagyományos palkonyai rendezvényeket, ahol a programoknak is helyszínt biztosítanak, és termelői piacot is szerveznek, valamint az elmaradt események pótlása is a céljaik között szerepel 2020-ban.

A Pavilon Gasztroteraszon már vár minket a sistergő grillkolbász illata, amit coleslaw salátával, mustárral, helyben sütött kovászos kenyérrel kínálnak, és amit a csendes dombok közt barangolva válogatott borokkal öblíthetünk le. A rutinosabbak érkezhetnek akár pléddel is, és a környező szőlődombokon elheveredve élvezhetik Palkonya nyugalmát. Az aktív pihenésre vágyóknak pedig a helyi turistaösvények és biciklis túrák ígérnek szebbnél-szebb betekintéseket a környék látnivalóiba, de a helyi halastó is tartogathat egy-két jó fogást.

Madárcsicsergés, virágzó dombok és ízek kavalkádja – aki már járt Palkonyán, örökre a szívébe zárja az egyutcás kis gasztrofalut. A dátumot tehát már most érdemes feljegyezni: május 30-31. – újra kinyit Palkonya!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

palkonya

palkonyai termelői piac

nyitás

programok

gasztronómia