Fulladást okozhat ez az édesség: azonnal visszahívták, semmiképp ne edd meg, ha vettél belőle!

MTI   
  Megosztom
Fulladást okozhat ez az édesség: azonnal visszahívták, semmiképp ne edd meg, ha vettél belőle!

Olyan adalékanyagokat (karragén és szentjánoskenyér-liszt) használtak fel hozzá, amelyek a termék állagát úgy változtatják meg, hogy fulladást okozhatnak.

Fulladásveszély miatt visszahívta a Jelly mini Cups zseléket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, és arra kéri a vásárlókat, hogy semmi esetre se fogyasszák el a terméket, amelyből a jelenlegi információk szerint több kiskereskedelmi egységbe is érkezett. A Nébih honlapján közzétett információk szerint a dán hatóság ellenőrzése során megállapította, hogy a különböző kiszerelésben és ízvariációkban (jellemzően gyümölcsös ízekben) forgalmazott tajvani eredetű, ABC márkájú, minicsészékbe, műanyag zacskóba csomagolt zselés édesség előállítása során

A karragén és a szentjánoskenyér-liszt egyébként élelmiszerekben engedélyezett adalékanyag, többek között ételek sűrítésére, emulgeálásra használják. A Nébih az Európai Unió gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült az esetről.

A Jelly mini Cups zselé szilárd konzisztenciájú, zselé állagú édesség, melyet kisméretű, félmerev műanyagból készült kelyhekbe vagy kapszulákba töltenek be, egy falatban történő elfogyasztásra valók, a kelyhekre vagy kapszulákra gyakorolt nyomással a szájba juttatva őket.

ezért az Európai Unióban jogszabály tiltja számos zselésítőanyag használatát ezekben a termékekben.

Az érintett termékek a Girl Jelly Fruity Bites, a Boy Jelly Fruity Bites, a Fruitery Jelly Assorted Jar, a Fruitery Jelly Assorted Bag, a Pentagon Cup Jelly Snacks Bag, a Pentagon Cup Taro (Bag), a Pentagon Cup Taro (Jar) és az Assorted Jelly Snack.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nébih

termékvisszahívás

édesség

fulladásveszély

zselés édesség