Májgombóc leves recept: így készül a legfinomabb májgaluska leves

HelloVidék   
  Megosztom
Májgombóc leves recept: így készül a legfinomabb májgaluska leves

Így készül a májgaluska leves májkrémből: a májgombóc leves készítése egyszerű és gyors, ez a májgombóc leves recept garantált sikert hoz a konyhádnak, próbáld ki nyugodtan!

Unod már a sztenderd húslevest, zöldséglevest? Kipróbálnál valami újat, hogy felturbózd ezeket az alapételeket, de mégsem szeretnél sokáig dolgozni vele? A májgaluska leves, másnéven májgombóc leves készítése neked lett kitalálva! Az puha, ám laktató májgombóc tökéletes zöldséglevesbe vagy húslevesbe akár a hús mellé, kiegészítésként is! Cikkünkből megtudhatod, hogyan készül a májgaluska leves és milyen alaplevet ajánlunk hozzá. Tudtad, hogy nem csak darált májjal készítheted? A májgaluska leves májkrémből is igazán finom!

Az alaplé hozzávalói

  • 2 db répa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 db karalábé
  • 1 kis szelet zellergumó
  • tetszőlegesen 2 db (egész) csirkecomb
  • 4 db tyúkhúsleveskocka
  • só, bors ízlés szerint
  • 1,5l víz

Az eredeti májgaluska / májgombóc hozzávalói

  • 15 dkg darált csirkemáj
  • 2 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 ek zsemlemorzsa (púpozott)
  • 2 ek liszt
  • 2 ek víz
  • só, bors ízlés szerint

Az eredeti májgombóc elkészítése

  1. Dinszteljük meg a vajon a finomra vágott hagymát, majd dolgozzuk össze a májjal, tojással, zsemlemorzsával és a liszttel. Ha hígítani akarjuk a májgaluska masszáját, adhatunk hozzá 2 ek vizet.
  2. A májgaluska masszát hagyjuk állni a hűtőben 20 percig!

Májgaluska májkrémből

  • 75g májkrém vagy kenőmájas
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • só, bors ízlés szerint

A hamis májgaluska recept májkrémmel

  1. A hozzávalókat egyszerűen csak dolgozzuk össze egy tálban ebben az esetben is a már megdinsztelt, finomra vágott hagymával és hamarosan kész is lesz a májgombóc leves majkrembol.
  2. Mielőtt a levesbe adagoljuk, hagyjuk állni 20 percig, hűtőben.

A májgaluska leves recept alapleve és a májgombóc adagolása

  1. A májgombóc leves recept alapja egy egyszerű hús-vagy zöldség alaplé elkészítése. Először is tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk őket kockákra, majd helyezzük egy fazékba az egészben hagyott hagymával és tetszőlegesen a csirkecombokkal.
  2. Öntsük fel a hozzávalókat kb. 1,5l vízzel, adjunk hozzá négy leveskockát és extra sót, borsot, illetve csípős paprikát ízlés szerint.
  3. Egy óra múlva ellenőrizzük, hogy kellőképpen megfőtt-e a hús és a zöldségek: ha nem, várjunk még 15 percet.
  4. Akkor lesz az egyszerű zöldség- vagy húslevesből majgomboc leves, amikor az alaplé teljesen kész. Ekkor, a forrásban lévő levesbe adagoljuk bele a májgaluska masszát, amit benedvesített teáskanállal szaggatunk.
  5. A májgaluska leves főljön még 5 percen keresztül benne a májgombóccal, majd szórjunk a levesbe finomra vágott petrezselyemzöldet és el is készültünk vele!

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

májgombóc leves

májgaluska leves

leves

leves recept

máj

galuska

levesbetét

recept

gasztro