Itt a nagy bejelentés: ez 2020-ban Magyarország legjobb pálinkája

HelloVidék   
  Megosztom
Itt a nagy bejelentés: ez 2020-ban Magyarország legjobb pálinkája

Kihirdették az ország legnívósabb pálinkaversenyének eredményeit: 2020-ban az Ország Legjobb pálinkája címet elnyerő különlegességet, a Tolna megyei Brill Pálinkaház készítette el.

Kihirdették az ország legnívósabb pálinkaversenyének eredményeit: az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny díjait idén rendhagyó módon november 5-én adták át. A versenyre rekord mennyiségű, több 400 tétellel nevezett 48 pálinkaház, amelyből 32 szakértő bírálata alapján választották ki a legjobbat. A verseny érzékszervi bírálatának idén Miskolc adott otthont, ahol három napon át tartó kóstolással. A versenyen idén 18 champion, 71 arany-, 175 ezüst- és 113 bronzérmet osztottak ki.

A legeredményesebb pálinkafőzde díját idén is három főzdének ítélte oda a Pálinka Nemzeti Tanács: az első helyezett az 1 Csepp Pálinka, a második a Lunczer Pálinkaház, a harmadik Zimek Pálinka Manufaktúra lett. Magyarország legjobb 10 000 palack felett elérhető pálinkája 2020-ban a Szicsek Pálinkafőzde aranyérmes Irsai Olivér szőlőpálinkája lett,

Illatát gyönyörű törkölyös fajtajegyek jellemzik, amelyek a levegőztetés hatására folyamatosan erősödnek. Ízében eleinte keleties fűszereket, vaníliát, kókuszt, szegfűszeget érezhetünk, ami kakaóval és kávéval zárul. A pálinka harmonikus összhangban van a hordóval, érett, törkölyös olajosság jellemzi. A kékszőlő törkölye és a hordó természetes aromái egyáltalán nem nyomják el egymást, legalább egyszer életében mindenkinek meg kellene kóstolnia

– jellemezte a győztes kadarka törkölypálinkát az Országos Pálinka és Törkölypálinka verseny igazgatója, Béli Géza.

A díjátadón a Pálinka Nemzeti Tanács minden évben életműdíjjal tünteti ki a szakma három szereplőjét, akik kiemelkedő teljesítményükért, munkásságukért, a pálinkás szakmában végzett tevékenységükért kapnak kitüntetést. 2020 a pálinka életműdíjat Fonts Sándor országgyűlési képviselőnek, valamint Piros Lászlónak és Varga Lászlónak ítélete oda a Pálinka Nemzeti Tanács.

Az ország legrangosabb pálinkaversenyét minden évben hagyományosan tavasszal rendezi meg a tanács. A pandémia azonban nemcsak a verseny hagyományait írta át: sok főzde a járványhelyzet előtt is a túlélésért küzdött, ezek a nehézségek 2020-ban hatványozódtak. Ennek ellenére rekord mennyiségű nevezés érkezett, ami jól példázza, hogy a főzdék a válságban is a legjobb minőségre törekszenek

– mondta el Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

pálinka

magyar

kadarka