Ez a legfinomabb virsli ma Magyarországon: sztárséfek teszteltek, meglepő eredmény született

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a legfinomabb virsli ma Magyarországon: sztárséfek teszteltek, meglepő eredmény született

A 10 fős zsűri a vírusvédelmi előírásoknak megfelelően, az elvárt higiéniai feltételeket biztosítva, egymástól kellő távolságra, a kóstolás idején kívül maszkban tesztelte a virsliket. Mutatjuk, melyik győzött!

Frankfurti, bécsi, amerikai típusú… mustárral, tormával, ketchuppal – a virsli gyors és kedvelt fogás magában, kenyérrel és feltétként is. Azon húskészítmények egyike, amelynek az év minden napján helye lehet a hűtőnkben, és szilveszterkor kapja a legnagyobb figyelmet. Idén a Made in Hungary top gasztronómiai társulás jóvoltából hazai és nemzetközi szinten elismert konyhafőnökök segítségével keresték az ország legjobb minőségű virslijét. Illat/aroma, szerkezet/állag, roppanósság, íz/harmónia és összbenyomás alapján.

A hivatalos tesztelés helyszíne a Párisi Passage volt. A 10 fős zsűri a vírusvédelmi előírásoknak megfelelően, az elvárt higiéniai feltételeket biztosítva, egymástól kellő távolságra, a kóstolás idején kívül maszkban tesztelte a virsliket. A prémium kategória jelen esetben a kereskedelmi forgalomban országosan, széles körben elérhető, előrecsomagolt (védőgázas), 75%-os hústartalom fölötti, kizárólag juhbélbe töltött, sertést és marhát változó arányban tartalmazó húskészítményeket jelöli.

Lutz Lajos, a Párisi Passage séfje a helyszínen készítette el a virsliket, nem egységes főzési protokoll szerint, hanem a különböző termékeken feltüntetett ideális elkészítési módon (az ajánlott vízhőmérséklet, főzési betartásával). A virsliket vakteszt során értékelte a 10 meghívott zsűritag – séfek, élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek – a tesztlapon található kritériumok alapján.

A kiérdemelt pontszámok összeadása alapján megszületett a virslik ranglistája: ennek alapján a kereskedelmi forgalomban kapható legjobb virsli a Sága Royal virsli.

Top 5 virsli 2020-ban

Abszolút győztes: Sága Royal virsli (85% sertéshús) 18,7 pont
Második helyezett: Spar Regnum juhbeles virsli (75% sertéshús) 17,9 pont
Harmadik helyezett: Wiesbauer Prémium Sacher virsli (75% sertéshús, 3% marhahús) 17,6 pont
Negyedik helyezett: Wiesbauer Prémium Bécsi virsli (80% sertéshús, 4% marhahús) 17,5 pont
Ötödik helyezett: Pikok Bécsi roppanós virsli (80% sertéshús) 17,4 pont

A Made in Hungary mozgalom életrehívói, a Bocuse d’Or Akadémia és a Dining Guide legközelebb húsvétkor tart sonkatesztet, és további felvágottakat is vizsgálnak majd. A tesztelők között ezúttal olyan elismert gasztronómiai szereplők voltak, mint Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Rosenstein Róbert, a Rosenstein Vendéglő társtulajdonosa, Sárközi Ákos a Borkonyha/Textúra séfje és
Széll Tamás, a Stand/Stand25 társtulajonos séfje.

Címkép: Balkányi László/Dining Guide

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

virsli

teszt