Ez a legfinomabb virsli ma Magyarországon: sztárséfek teszteltek, meglepő eredmény született

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a legfinomabb virsli ma Magyarországon: sztárséfek teszteltek, meglepő eredmény született

A 10 fős zsűri a vírusvédelmi előírásoknak megfelelően, az elvárt higiéniai feltételeket biztosítva, egymástól kellő távolságra, a kóstolás idején kívül maszkban tesztelte a virsliket. Mutatjuk, melyik győzött!

Frankfurti, bécsi, amerikai típusú… mustárral, tormával, ketchuppal – a virsli gyors és kedvelt fogás magában, kenyérrel és feltétként is. Azon húskészítmények egyike, amelynek az év minden napján helye lehet a hűtőnkben, és szilveszterkor kapja a legnagyobb figyelmet. Idén a Made in Hungary top gasztronómiai társulás jóvoltából hazai és nemzetközi szinten elismert konyhafőnökök segítségével keresték az ország legjobb minőségű virslijét. Illat/aroma, szerkezet/állag, roppanósság, íz/harmónia és összbenyomás alapján.

A hivatalos tesztelés helyszíne a Párisi Passage volt. A 10 fős zsűri a vírusvédelmi előírásoknak megfelelően, az elvárt higiéniai feltételeket biztosítva, egymástól kellő távolságra, a kóstolás idején kívül maszkban tesztelte a virsliket. A prémium kategória jelen esetben a kereskedelmi forgalomban országosan, széles körben elérhető, előrecsomagolt (védőgázas), 75%-os hústartalom fölötti, kizárólag juhbélbe töltött, sertést és marhát változó arányban tartalmazó húskészítményeket jelöli.

Lutz Lajos, a Párisi Passage séfje a helyszínen készítette el a virsliket, nem egységes főzési protokoll szerint, hanem a különböző termékeken feltüntetett ideális elkészítési módon (az ajánlott vízhőmérséklet, főzési betartásával). A virsliket vakteszt során értékelte a 10 meghívott zsűritag – séfek, élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek – a tesztlapon található kritériumok alapján.

A kiérdemelt pontszámok összeadása alapján megszületett a virslik ranglistája: ennek alapján a kereskedelmi forgalomban kapható legjobb virsli a Sága Royal virsli.

Top 5 virsli 2020-ban

Abszolút győztes: Sága Royal virsli (85% sertéshús) 18,7 pont
Második helyezett: Spar Regnum juhbeles virsli (75% sertéshús) 17,9 pont
Harmadik helyezett: Wiesbauer Prémium Sacher virsli (75% sertéshús, 3% marhahús) 17,6 pont
Negyedik helyezett: Wiesbauer Prémium Bécsi virsli (80% sertéshús, 4% marhahús) 17,5 pont
Ötödik helyezett: Pikok Bécsi roppanós virsli (80% sertéshús) 17,4 pont

A Made in Hungary mozgalom életrehívói, a Bocuse d’Or Akadémia és a Dining Guide legközelebb húsvétkor tart sonkatesztet, és további felvágottakat is vizsgálnak majd. A tesztelők között ezúttal olyan elismert gasztronómiai szereplők voltak, mint Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Rosenstein Róbert, a Rosenstein Vendéglő társtulajdonosa, Sárközi Ákos a Borkonyha/Textúra séfje és
Széll Tamás, a Stand/Stand25 társtulajonos séfje.

Címkép: Balkányi László/Dining Guide

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

virsli

teszt