49 szuper recept, amiben egy közös van: a magyar méz

HelloVidék   
  Megosztom
49 szuper recept, amiben egy közös van: a magyar méz

Kevesen tudják, hogy a méz pompás főszereplője lehet a főzésnek-sütésnek, hiszen például remekül karamellizálódik, sűríti, selymessé varázsolja a mártásokat. Rúzsa Magdi és Vida József Zümmögés a konyhában című szakácskönyve ehhez nyújt útmutatót. A szerzők a mézért és a konyhaművészetért egyaránt rajonganak, a könyvben pedig bebizonyítják, hogy milyen izgalmas mézes menüsor állítható össze rövid idő alatt.

Évezredek óta a méhek csodálatos ajándéka a méz. Sokan önmagában vagy teát ízesítve fogyasztják, ám

Összetett ízvilága miatt a salátáknak, előételeknek alappillére, de még nagyon sok ételnek ad egyedi, sajátos karaktert, textúrát. Ezt a sokrétű felhasználási módot mutatja be Rúzsa Magdi énekesnő és Vida József bankár közös szakácskönyve, a Zümmögés a konyhában. A szerzők a mézért és a konyhaművészetért egyaránt rajonganak, a könyvben pedig bebizonyítják, hogy milyen izgalmas mézes menüsor állítható össze rövid idő alatt.

Vajdasági, vidéki lányként mindig is szerettem a konyhában tüsténkedni, szerettem az illatokat, az ízeket, és szerettem, hogy a családommal olyan ételeket ettünk, amelyeket mi magunk termeltünk meg. Mezőgazdaságból élő szüleim a természet tiszteletére és a fenntartható életmódra neveltek, így már gyerekként tudtam, hogy a méhek ajándékát meg kell becsülni, és a kaptárakat nem szabad kizsákmányolni

- emelte ki Rúzsa Magdi. Vida József így fogalmazott:

Természetesen a kiadványban arra a kérdésre is kerestük a választ, hogy több ezer év után miért került ki a konyhákból a méz és váltotta fel a helyét a finomított cukor? Mikor vált mára csupán a tea vagy a vajas kenyér ízesítőjévé? Elsősorban tehát azért készítettük el ezt a könyvet, hogy az összeállított receptsor segítségével felelevenítsük a konyhákban, a mindennapi étkezésekben méltatlanul elfeledett mézet, hogy a segítségünkkel Önök újra feldedezzék a benne rejlő gasztronómiai lehetőségeket.

Boros-mézes sütőtökkrémleves; káposztasalátával kínált és roppanós bundában sült mézes-ragacsos csirkefalatok; cappuccinohabbal tálalt diós-mézes rétestorta ─ csak egy kis ízelítő a 49 ínycsiklandó recept közül. A könyv azonban nem csupán a konyhaművészetre koncentrál. Bemutatja azt is, milyen út vezet a virágszirmokon gyűjtögető méhtől a folyékony arany elkészültéig és megtudhatjuk belőle, mit is jelent az, amikor egy méhész azt mondja: elkezdeni lehet, de abbahagyni nem.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar gasztronómia

zümmögés a konyhában

vida józsef

rúzsa magdi

szakácskönyv

méz