Igazi karácsonyi különlegesség: így készül a kávés gesztenyekrémleves libamájjal + recept

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Igazi karácsonyi különlegesség: így készül a kávés gesztenyekrémleves libamájjal + recept

Sokan csak teát ízesítve fogyasztják, és csak kevesen tudják, hogy a folyékony arany, a méz főszereplője lehet a főzésnek-sütésnek is, hiszen remekül karamellizálódik, sűríti, selymessé varázsolja a mártásokat. Rúzsa Magdi énekesnő és Vida József bankár Zümmögés a konyhában című szakácskönyvének főszereplője a méhek csodálatos ajándéka: a méz.

Boros-mézes sütőtökkrémleves; káposztasalátával kínált és roppanós bundában sült mézes-ragacsos csirkefalatok; cappuccinohabbal tálalt diós-mézes rétestorta - csak néhány példa Rúzsa Magdi énekesnő, valamint Vida József bankár által megálmodott szakácskönyvből.

A Zümmögés a konyhában recepteskönyv is bizonyítja, hogy a méz hányféle módon használható fel a konyhában, és mennyire izgalmas menüsorok állíthatók vele össze.

Ízelítőként - a 49 könyvben felsorolt receptből - következzék egy igazán különleges, karácsonyi vagy szilveszteri menüsorba is illő étel:

Így készítsünk karácsonyra kávés gesztenyekrémlevest - libamájjal

Hozzávalók a leveshez:

  • 40 dkg gesztenye
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 ek méz
  • 1 presszókávé

Levesbetétnek:

  • 40 dkg libamáj
  • fél körte apró cikkekre vágva
  • kakukkfű
  • (esetleg sült gesztenye cukorba forgatva)

Elkészítés

A gesztenyét bevagdossuk, 30 perc alatt kisütjük, és kiszedjük a belsejét. Lábosba tesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a tejszínt, sóval, borssal, szerecsendióval és mézzel ízesítjük, majd miután a gesztenye puhára főtt, hozzáadjuk a kávét. Turmixoljuk vagy pürésítjük, majd leszűrjük. Grillezett libamájjal, az apróra vágott körtével, kakukkfűvel megszórva tálaljuk, karamellizált cukorba forgatott sült gesztenyével díszíthetjük.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

recept

vida józsef

gasztronómia

kávés gesztenyekrémleves libamájjal

méz