Merész kísérletezésbe kezdett a magyar sörfőzde: olyanra készülnek, ami még nem volt

HelloVidék   
  Megosztom
Merész kísérletezésbe kezdett a magyar sörfőzde: olyanra készülnek, ami még nem volt

A sörfőzdében hasznosan telt a karantén, a korlátozások alatt eddig a fejlesztésekről és az új lehetőségek kiaknázásáról szólt sok minden. Ennek első lépcsőfoka egy teljesen új projekt.

A Szent András Sörfőzde újabb mérföldkőhöz érkezett: a békésszentandrási sörmanufaktúra új projektjében, a TesztAndrásban a small batch-szériás kísérleti sörökre helyezi a hangsúlyt, így bátor, de annál izgalmasabb ötletek valósulhatnak meg.

A sörfőzdében hasznosan telt a karantén, a korlátozások alatt eddig a fejlesztésekről és az új lehetőségek kiaknázásáról szólt sok minden. Ennek első lépcsőfoka egy teljesen új projekt, egy "játszótér", ahol minden lehetséges. A főzde sörfőzői szerint ugyanis „lehetetlen sör nincs, csak meg nem főzött sör van”. A TesztAndrás névre keresztelt kísérleti labor munkájához a megszokott stábon túl a házisörfőzőként is dolgozó, a szakma által nagyra becsült Mátyus Tomi és Kiss Máté sörfőzők is csatlakoztak. A projekt célja elsősorban a főzde régi receptjeinek tovább csiszolása, az eddig dédelgetett álmok megvalósítása, illetve kísérletek új összetevőkkel.

Az első páros egy duplán hidegkomlózott, az illatokkal merészen játszó west coast ipából, a Beta. 03-ból és a már-már kókuszos karakterjegyeket hozó, Sabro komlóval főzött, - ám cseppet sem túlbonyolított - s.m.a.s.h ipából, a Beta. 11-ből áll.

A kollaboráció és a világ minden tájáról összeválogatott alapanyagokkal való kísérletezés eddig sem állt távol a sörmanufaktúrától. A mostani projektet felvezető Vári Nővérek sörsorozat megálmodását két vérbeli gerillafőző neve is fémjelezte. A Vári Nővérek többrészes sörsorozatának különleges receptúráit Kővári “Armando Ochoa-Csakajósör” Gergő és Marosvári “Ogre” László a főzde sörfőzőivel együtt közösen dolgozták ki.

A békésszentandrási kisüzem mindig erős kapcsolatot ápolt a fogyasztóival, legyen szó szakmai edukációról, mint az Ogre Bácsi Söregyetem, ahol a résztvevők a sörfőzéssel, vagy sörtörténettel kapcsolatos előadásokon vehettek részt, de különleges akciókkal is segítette a vendéglátóhelyek bezárása miatt otthon maradt sörbarátokat. A TesztAndrás sörök kapcsán újabb dobásra készülnek, hamarosan egy zárt TesztAndrás Klub Facebook-csoportot indítanak, ahol a fogyasztók véleményére helyezik a hangsúlyt. A csoport tagjai első kézből értesülhetnek az új kísérleti sörökről, betekinthetnek a kulisszák mögé, kérdezhetnek, informálódhatnak a főzde sörfőzőitől, privát online eseményekhez csatlakozhatnak, elmondhatják a tapasztalataikat a kísérleti sörökről, sőt véleményükkel akár alakíthatnak is a jövőbeli small batch főzeteken.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szent andrás sörfőzde

békésszentandrás

kézműves sör