Ebben a magyar városban gyártja legújabb kávéfőzőit a Nespresso

HelloVidék   
  Megosztom
Ebben a magyar városban gyártja legújabb kávéfőzőit a Nespresso

Magyarországon készülnek a legújabb Nespresso kávéfőzők – tudta meg a HelloVidék. A globális piac egyik legnagyobb szereplőjének számító gyártó új, Vertuo készülékeit Sárváron, a Flextronix gyárában készítik. Az üzemben gyártott főzőket a világ 30 országában forgalmazzák.

„A Nespresso kávégépeket típustól függően más-más gyártó partnerünk gyártja, egy adott típus minden érintett piacra ugyanott készül” – tájékoztatta lapunkat a cég. A klasszikus, „Original” kávégépeket típustól függően Svájcban, Olaszországban, Kínában és Ukrajnában gyártják.

Az új készülék néhány héttel ezelőtt debütált a magyar piacon: a rendszer új típusú kapszulákkal működik, működési elve pedig az, hogy a gép a kapszulát 4 ezer fordulat/perc sebességgel forgatja, és közben főzi le a kávét, így krémesebb lesz a végeredmény. A klasszikus formátumú kapszulák és kávéfőzők azonban továbbra is elérhetőek lesznek.

Érdekesség, hogy a használt kapszulákat Debrecenben dolgozzák fel, a hajdúsági megyeszékhelyen hasznosítják újra az alumíniumot és a zaccot. A rendszerbe fenntartható módon termelt kávé kerül, és 85%-ban újrahasznosított alumíniumból készülnek a kapszulák.

Címlapkép: Nespresso

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

nespresso

kávé

gyár

sárvár