Új ízzel rukkolt elő a békésszentandrási főzde: ez lehet a tavasz slágersöre?

HelloVidék   
  Megosztom
Új ízzel rukkolt elő a békésszentandrási főzde: ez lehet a tavasz slágersöre?

A hagyománykövető, mégis a sörtípusokkal és alapanyagokkal merészen kísérletező Szent András Sörfőzde legújabb small batch szériás tesztsöre, a bodzavirágos witbier, azaz a Delta.13 az idei tavasz slágersöre is lehet. A békésszentandrási kisüzem harmadik tesztsörének célja, hogy a klasszikus belga búzasör narancshéjas, korianderes jegyeit az évszakra jellemző tavaszi köntösbe öltöztesse, megalkotva ezzel egy tökéletes tavaszi búzasört.

Két hónapja indult el a békésszentandrási sörmanufaktúra új projektje, a TesztAndrás projekt, ahol a főzde a small batch szériás kísérleti sörökre helyezi a hangsúlyt, így bátor, de annál izgalmasabb ötletek valósulhatnak meg. A sörfőzők játszóterén elkészült a sorozat harmadik darabja is, ami egy könnyed, tavaszi ízekkel kecsegtető, 45% valódi bodzavirágot tartalmazó bodzavirágos witbier.

A 45% ebben az esetben úgy néz ki, hogy valódi bodzából készült élő bodzasűrítményt hatodára redukálják, majd ebben a formában adják a sörhöz. Űrtartalomhoz viszonyítva a sör 7,5 százaléka masszív bodzából áll, mégis ez a mennyiség 45% élő bodzának felel meg, megtartva ezzel a búzasör élesztős és eredeti ízének minden apró kis elemét.

A sörfőzők szerint „lehetetlen sör nincs, csak meg nem főzött sör van”. Ebben a szellemben készült el a klasszikus belga búza, vagyis a witbier jegyeit felvonultató Delta.13, amelyben már az első kortynál is erőteljesen érződik a korianderes, narancshéjas, belga-élesztős jelleg, ezt követi a kellemesen bodzás lecsengés. Közepesen malátás, könnyű tavaszi ital azoknak, akik valami igazán különleges búzasörre, vagy bodzás felfrissülésre vágynak. A TesztAndrás névre keresztelt kísérleti labor munkájához a megszokott stábon túl a házisörfőzőként is dolgozó, a szakma által nagyra becsült Mátyus Tomi és Kiss Máté sörfőzők is csatlakoztak. Ezt a sört is, mint a korábbiakat a főzde egyik kiváló sörfőzője Balogh István és a békésszentandrási kisüzem külsős barátja és kollégája, Mátyus Tomi álmodta meg.

A sörök kapcsán elindult egy zárt TesztAndrás Klub Facebook-csoport, ahol a főzde a fogyasztók véleményére helyezi a hangsúlyt. A csoport tagjai első kézből értesülhetnek az új kísérleti sörökről, nyerhetnek kóstolócsomagot is, később pedig betekinthetnek a kulisszák mögé, kérdezhetnek, informálódhatnak a főzde sörfőzőitől, privát online eseményekhez csatlakozhatnak, elmondhatják a tapasztalataikat a kísérleti sörökről, sőt véleményükkel akár alakíthatnak is a jövőbeli small batch főzeteken.

(Kiemelt kép: Szent András Sörfőzde)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szent andrás sörfőzde

sörfőzde

békésszentandrás