Egyszerű cukkini tócsni recept: Cukkini tócsni sütőben, cukkini tócsni zabpehellyel

HelloVidék   
  Megosztom
Egyszerű cukkini tócsni recept: Cukkini tócsni sütőben, cukkini tócsni zabpehellyel

A legfinomabb cukkini tócsni recept: Így készül a cukkini tócsni sütőben, cukkini tócsni olajban. A cukkini tócsni zabpehellyel is nagyon finom, megéri megkóstolni!

A nyár egyik kedvenc zöldsége a cukkini, amit érdemes ilyenkor minél nagyobb mennyiségben fogyasztanunk, hiszen nagyon finom, könnyen kombinálható bármilyen sós vagy édes receptben (igen, még süteményben is!), ráadásul egy igazi vitaminbombáról van szó.

Cikkünkben eláruljuk, hogyan készül a cukkini tócsni zabpehellyel, liszt nélkül, amit fogyaszthatunk akár reggelire, akár ebédre, önmagában és köretként is. A cukkini tócsni recept különlegessége az étel egyszerűségében rejlik, hiszen a cukkini tócsni elkészítése olyan egyszerű, mint egy fasírté. A cukkini tócsni sütőben és olajban egyaránt kisüthető, így ha nem szeretnénk, nem kell felesleges kalóriákat bevinnünk az olajjal a szervezetünkbe. Nézzük, hogyan készül a cukkini tócsni zabpehellyel!

Cukkini tócsni recept

A cukkini tócsni hozzávalói

  • 1 db cukkini
  • 2 db krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 ek zabpehely
  • 1 db tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • (olaj a sütéshez)

A cukkini tócsni elkészítése

  1. Reszeljük le a cukkinit és a krumplikat, sózzuk őket meg, majd hagyjuk 5-10 percig állni.
  2. Ha a cukkini tócsni hozzávalói levet eresztettek, szabaduljunk meg a fölösleges folyadéktól, majd adjuk hozzá a cukkini tócsni alapjához az átnyomott fokhagymát, a zabpelyhet, a tojást, a sót és a borsot.
  3. Keverjük össze a cukkini tócsni alapanyagait alaposan, formázzunk belőle lapos, tenyérnyi korongokat, majd süssük ki őket ízlés szerint olajban vagy sütőben.
  4. Tálaláskor kínáljunk a cukkini tócsni mellé tartármártást vagy más szószokat.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

cukkini

tócsni

gasztro

recept

receptek

étel

tök

gasztronómia