Bögrés kenyér recept egyszerűen: Bögrés házi kenyér, bögrés dagasztás nélküli kenyér

HelloVidék   
  Megosztom
Bögrés kenyér recept egyszerűen: Bögrés házi kenyér, bögrés dagasztás nélküli kenyér

Bögrés kenyér receptek: Így készül a bögrés kenyér, bögrés házi kenyér és a bögrés dagasztás nélküli kenyér. Ez a bögrés kenyér recept egyszerűbb, mint minden kenyér recept!

Az otthoni kenyérsütés minden háziasszony régi nagy álma, azonban az eredeti házi kenyér készítése sajnos nem egyszerű feladat. Hogyan tudnánk előállítani a friss, ropogós héjú kenyeret egy gyors, egyszerű recept segítségével, lehetőleg kovászkészítés és hosszas dagasztás nélkül?

Kérdésünkre a válasz nem más, mint az egyszerű bögrés kenyér receptek egyike! Cikkünkben eláruljuk, mi a bögrés kenyér receptek titka, hogyan készül a bögrés házi kenyér hihetetlenül egyszerű alapanyagokkal és utasításokkal. Eláruljuk, milyen a bögrés kenyér recept eredménye, a bögrés kenyér is ugyanolyan finom-e, mint a sima kenyér!

A bögrés kenyér receptek lényege

A bögrés kenyér recept célja, hogy megkíméljék a vállalkozó szellemű szakácsokat, illetve azokat, akik szeretnek házi tésztákat, házi kenyeret sütni a hosszas dagasztás és a kovászolás feladatától. A bögrés kenyér recept akkor igazi telitalálat, amikor gyorsan van szükségünk a kenyérre, viszont nem szeretnénk elmenni a boltba és megvásárolni azt. A bögrés kenyér más szempontból is izgalmas vállalkozás: ha eltaláljuk a jó arányokat, olcsóbban jövünk ki a bögrés házi kenyér elkészítésével, mintha megvettük volna azt.

A következő bögrés kenyér recept elkészíthető a leírás szerint, de kipróbálhatunk az arányokat megtartva más liszteket, lisztkombinációkat, ha például gluténérzékenységben szenvedünk. Ha szeretnénk a kenyeret még egy kicsit egészségesebbé varázsolni, adjunk hozzá egy fél bögre magkeveréket (például tökmagból, napraforgómagból és lenmagból). Nézzük, hogyan készül a bögrés kenyér egyszerűen!

A bögrés kenyér recept hozzávalói

  • 3 bögre búza finomliszt (vagy ízlés szerint más liszt)
  • 1 tk só
  • 5 g friss élesztő
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 bögre langyos víz
  • 4 ek olívaolaj

A bögrés házi kenyér elkészítése

  1. A bögrés kenyér recept első lépéseként egyszerűen kézzel dolgozzuk össze a lisztet a sóval, a cukorral, az összemorzsolt élesztővel, a vízzel és az olajjal. Nem szükséges hosszas dagasztás, mindössze annyi a célunk, hogy a bögrés kenyér tésztája homogén legyen.
  2. A bögrés kenyér tésztáját szobahőmérsékleten pihentessük 30-40 percen keresztül, majd vegyük elő, lisztezzük meg finoman, végül vagdaljuk be a bögrés kenyér tetejét. Helyezzük a bögrés házi kenyér tésztát olajjal kikent jénai tálba.
  3. 200°-ra előmelegített sütőben hagyományos módon (légkeverés nélkül), alul-felül sütéssel sütjük. Akkor van kész a bögrés házi kenyér, ha a kenyér héja szép barna. Ha biztosra szeretnénk menni a bögrés kenyér recept sikerességében, villapróbával is ellenőrizhetjük.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kenyér

bögrés kenyér

bögrés recept

kenyérsütés

házi kenyér

recept

receptek

gasztro

gasztronómia