Egyre többen rajonganak ezekért a borokért: átütő szakmai siker lett az idei „Natúr Sümeg”

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre többen rajonganak ezekért a borokért: átütő szakmai siker lett az idei „Natúr Sümeg”

A „Natúr Sümeg” borászati rendezvényt 2021-ben Egly Márk és helyi borászok kis közössége hozta létre azzal a céllal, hogy a „Natúr Sümeg” évről-évre a Kárpát-medencei natúrborászok találkozó helyévé váljon.

Az idén második alkalommal - a tavalyihoz hasonló jelentős nemzetközi érdeklődés és részvétel mellett - megrendezett „Natúr Sümeg” borászati rendezvényen a történelmi Magyarország legjobb natúr borászai, a legelismertebb biodinamikus szőlőművelési szakértői találkoztak és osztották meg tapasztalataikat egymással és az érdeklődőkkel.

A szakmai nap mesterkurzusait Tamasek Zoltán (Kürt-Szlovákia) és Bakó Ambrus, a nyílt nap mesterkurzusait Légli Attila, Dr. Capári Balázs, Bencze István, Egly Márk és Dóber László tartották.

A Sümegi Püspöki Palota adott exkluzív helyszínt a borkostólónak, amelyen a hazai natúrborászatok mellett a Kárpát-medence - a Felvidéktől a Partiumon át a Szerémségig – harminchárom natúr borászata mutatta be borait a tekintélyes számú érdeklődőnek.

A „Natúr Sümeg” idei díszvendége a többezer éves borászati hagyományokkal rendelkező grúz borászat egyik legismertebb képviselője Giorgi Aladashvili volt, aki a „kisi” nevű nagy testű, intenzíven mély borostyánszínű, kén- és adalékmentes, rendkívül stabil és tiszta natúrbor készítésén keresztül mutatta be a „kvevri”-ben - földbe ásott amfora alakú agyagedényekben - történő borkészítés hagyományait.

Egly Márk, a „Natúr Sümeg” alapítója:

Amikor két-három éve megfogant bennünk a „Natúr Sümeg” gondolata, legmerészebb vágyaink arról szóltak, hogy ilyen sikeres legyen, mint amilyen az idei rendezvény volt. Sümeg Európa második legkisebb önálló borászati apellációjaként a saját útját járja a magyar és a nemzetközi borok világában. Ez az út merész, nyitott, kísérletező és őszinte. Merészségét a natúr borok készítésének szándéka, nyitottságát a természetes módszerek iránti elkötelezettség adja. Bátran kísérletezünk, hogy jobbnál, jobb minőséget érjünk el és őszintén örülünk a magunk és egymás sikereinek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 156 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,85%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 39 988 forintos törlesztőt (THM 7,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

sümeg

sümegi borok

natúr sümeg

borászati központ