Szenzációs hír! A világ csúcskategóriás borai közé került ez a tokaji borászat

HelloVidék   
  Megosztom
Szenzációs hír! A világ csúcskategóriás borai közé került ez a  tokaji borászat

Kihirdették a The 2022 Golden Vines Awards győzteseit: a Best Fine Wine Producer in Europe Award és a Hall of Fame Award is Szepsy Istvánt illeti - írta meg az Agrárszektor. Ez az eredmény azért is különösen fontos, mert bizonyítékként szolgál arra, hogy a Szepsy-borokat a világ legjobbjaiként és legértékesebbjeiként tartják számon, és nemcsak a hazai, hanem a világ csúcskategóriás borai között is ott van a helyük.


 


 

Soha nem volt még magyar jelölt a világ egyik legexkluzívabb borversenyén, 2022-ben azonban a Szepsy pincészet nyerte a Golden Vines Awards 2022 legjobb európai bortermelője kategóriáját, id. Szepsy István pedig a Golden Vines Hall of Fame díjat is megkapta - mondta el az Agrárszektornak Ifj. Szepsy István, a borászat vezetője. A díjakat a világ legjobb bortermelőinek ítélik oda, akikre a globális ipar vezető tagjai szavaztak, a szavazást a Deloitte könyvvizsgáló hitelesíti.

A díjat Liquid Icons fine wine cég, valamint Lewis Chester WSET diplomás borszakértő hozta létre a három évvel ezelőtt elhunyt, és generációja egyik legnagyobb borszakértőjének tartott Gérard Basset (Master of Wine és Master Sommelier) tiszteletére.

A Golden Vines Awards díjait a világ legjobb bortermelőinek ítélik oda, a zsűrit a nemzetközi borszakma krémje alkotja, a szavazást pedig a Deloitte könyvvizsgálócég hitelesíti. A vacsorát Massimo Bottura, a modenai Osteria Francescana három Michelin-csillagos séfje prezentálta.

Idén október 16-án Firenzében rendezték a díjátadót, ahol kilenc kategóriában osztottak díjakat:

  • 2022 legjobb európai bortermelője
  • 2022 legjobb amerikai bortermelője
  • 2022 legjobb bortermelője a világ többi részén
  • 2022 legjobb „fine wine” bortermelője
  • 2022 „rising star” (feltörekvő) bortermelője
  • 2022 legjobb innováció díja
  • 2022-es Fenntarthatósági Díj
  • 2022-es Golden Vines Hall of Fame-díj
  • 2022-es Golden Vines Honorary Award („tiszteletdíj”)

A mádi Szepsy pincészet 2022-ben a 2022 Legjobb európai bortermelője kategóriát nyerte meg, id. Szepsy István pedig a Golden Vines Hall of Fame díjat is megkapta

- tájékoztatta az Agrárszektort vasárnap este Ifj. Szepsy István, a borászat vezetője, aki elmondta, hogy a díj több szempontból is különleges. Egyrészt a szakma globális elitje szerepel a zsűriben, így a díj jelentős publicitást kap világszerte. Ráadásul Magyarországról, sőt, a régióból sem volt még jelöltje egyetlen kategóriának sem.

A 2022-es Golden Vines® Awards győztesek listájában két helyen is Szepsy István neve szerepel:

- The 2022 Golden Vines® Best Fine Wine Producer in Europe Award: Szepsy Winery, Tokaji, Hungary

- The 2022 Golden Vines® Best Fine Wine Producer in the Americas Award: Ridge Vineyards, Santa Cruz Mountains, California, USA

- The 2022 Golden Vines® Best Fine Wine Producer in the Rest of the World Award: Penfolds, South Australia, Australia

- The Gucci Golden Vines® Sustainability Award: Louis Roederer, Reims, France

- The Casa Ferreirinha Golden Vines® Innovation Award: Wine-Searcher, New Zealand

- The VistaJet Golden Vines® World’s Best Rising Star Award: The Sadie Family Wines, Swartland, South Africa

- The Robb Report Golden Vines® World’s Best Fine Wine Producer Award: Domaine de la Romanée Conti, Burgundy, France

- The Macallan Golden Vines® Hall of Fame Award: István Szepsy, Tokaji, Hungary

- The SGC Golden Vines® Honorary Award: Becky Wasserman, “the late Burgundian pioneer”, Beaune, France

- Liquid Icons Wine & Hospitality Entrepreneur Award: Grant Ashton, Founder & CEO, 67 Pall Mall, UK

Mesterkurzust is tartott a mádi pincészet

Az elmúlt napokban több mesterkurzust is tartottak a rendezvény keretében, a Dom Pérignon, a Domeine Arnoux-Lachaux vezető borászai, vagy Gabriele Gorelli Master of Wine mellett Ifj. Szepsy István, a Szepsy Pincészet vezetője is vezetett egy szakmai előadást a Palazzo Tornabuoni tükörtermében.

A borász az agrárszektornak elmondta, hogy több dűlőszelektált furmintot is bemutatott a mesterkurzus keretében: a 2017-es Urbán dűlőből, a 2017-es Szent Tamás dűlőből és a 2003-as Úrágya dűlőből, aszúk közül pedig a 2017-es Szepsy 6 Puttonyos Aszút kóstolhatták az érdeklődők.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

borászat

bos

tokaj

szepsy istván

szepsy pincészet