Nagy elismerésben részesült a zákányszéki pálinkakészítő: itt vannak a részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy elismerésben részesült a zákányszéki pálinkakészítő: itt vannak a részletek

Az Agrárminisztériumtól kapott Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) védjegyet a zákányszéki Kerekes-féle homokháti őszibarack-pálinka. Hétfőn pedig a mórahalmi újévi hangversenyen Mórahalom város köszönete díjat is átvehették.

Bevallom őszintén, a legjobban ez esett az összes közül

- mondta a Csongrád-Csanád megyei hírportálnak Kerekes Pál a Mórahalom város köszönete díjra.

Ahogy a portál írja, a Kerekes Pálinka része a Csongrád megyei és a Zákányszé­­ki Értéktárnak. Évtizedek óta el­kötelezett hívei a helyi értékek ápolásának, megőrzésének. Új­­raélesztették a Homokhátság egyik büszkeségét, a homokháti őszibarack-pálinkát. Mint írták, 2020-ban Kerekes Pál kapta az Év vállalkozója díjat. Az Európai Bizottság március eleji döntésével a homokháti őszibarack-pálinka oltalom alatt álló földrajzi jelzés megnevezést kapott, azaz uniós eredetvédelemben részesült. Az érdem a zákányszéki Kerekes Pálinka Kft. tíz évig tartó munkájának eredménye.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

homokhátság

homokháti őszibarack pálinka

agrárminisztérium

hagyományok-ízek-régiók védjegy

zákányszék